مشاوره فردی: پدرم بعد از بازنشستگی روی تکتک رفتارهایم حساس شده است.
نویسنده : دکتر هادی غلاممحمدی | مشاور خانواده
سوال: پدری دارم که بازنشسته شده و همه وقتش را در خانه میگذراند. من دختری ۲۳ ساله هستم. پدرم به همه رفتارهای من ایراد میگیرد و در همه کارهایم نظر میدهد. حتی با تلفن نمیتوانم در خانه صحبت کنم چون بعدش باید توضیح بدهم که چه فردی بود و چه چیزهایی گفت! احساس میکنم که چون پدرم روی تک تک رفتارهایم حساس است، افسرده شدم. چه کنم؟
پاسخ: مخاطب گرامی، ابتدا روی نقش خودتان متمرکز شوید و سهم خود را در شکلگیری این رفتار پدر بررسی کنید و ببینید آیا نوع رفتار خاصی داشتهاید که منجر به این رفتار پدر میشود؟ آیا مسئلهای در زندگی شما اتفاق افتاده است که منجر به سخت گیری پدر میشود؟ آیا این رفتار فقط با شماست؟ آیا با دیگر اعضای خانواده هم این رفتار اتفاق میافتد؟ آیا زمانهایی بوده است که شما قوانین و مقررات وضع شده توسط والدین را به هر دلیلی نقض کرده باشید؟ یا مبادرت به پنهان کاری، دروغ یا رفتارهایی مانند این کرده اید که سلب اعتماد شده باشد؟ به هر حال دیدن نقش خود و دیگران در کنار هم مهم است تا به راهکار عملیتری دست یابید.
فکری بهحال هیجانات منفیتان کنید
گفتهاید که احساس میکنید به افسردگی مبتلا شدید. اگر این ادعایتان توسط یک روانشناس تایید شده باشد، باید برای درمان خودتان اقدام کنید اما قبل از آن، به جای اینکه در درون احساس بدی را در خود شکل بدهید و درباره پدر هم هیجانات منفی را تجربه کنید، بهتر است در زمان و مکان مناسبی راجع به حس و حال خودتان و به عبارتی هیجانات خودتان و دلایل پدرتان برای این رفتارشان صحبت کنید. با این روش هم ابراز هیجان کنید و نگذارید هیجانات منفی درون شما رخنه کند و هم اینکه دلایل پدر را بشنوید تا بهتر بتوانید به موضوع نگاه کنید.
نگاه تان به پدر را عوض کنید
نگاهتان را عوض کنید و سعی نکنید مدام پدر را مانع، سختگیر، کسی که شما را نمیفهمد، بیمنطق و … ارزیابی کنید. به موضوع به این شکل نگاه کنید که این کار پدر میتواند از سر دلسوزی و نگرانی برای شما باشد و به عنوان یک پدر به دنبال مراقبت از شماست تا مبادا به شما آسیبی برسد.