http://didshahr.ir/257059

07:52 :: 1401/11/17

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل از کشف و ضبط ۷۵ قبضه اسلحه غیرمجاز و متخلف در چهار ماه اخیر در مناطق مختلف این استان خبرداد.

کشف اسلحه غیرمجاز در اردبیل

حسن قاسم‌پور در جمع خبرنگاران با بیان اینکه این سلاح‌ها از متخلفان حین شکار کشف و ضبط شد، گفت: از این تعداد ۱۶ قبضه اسلحه غیرمجاز و ۵۹ قبضه اسلحه نیز مجاز بوده است.

در این باره بخوانید: اگر اسلحه خود را گم کردم چه کنم؟

وی افزود: همچنین در این مدت با انجام گشت‌های مستمر و اقدامات پیشگیرانه در مناطق حفاظت شده و آزاد استان از ۴۲ مورد صید و شکار غیرمجاز ممانعت بعمل آمده است.

وی با بیان اینکه برخورد با متخلفان صید و شکار یکی از اولویت‌های اداره کل محیط زیست استان اردبیل است، اظهار کرد: در چهار ماه اخیر در مجموع ۱۱۵ متخلف در حوزه‌های مختلف زیست محیطی در استان با تشکیل پرونده برای سیر مراحل قانونی و رسیدگی تحویل مراجع قضایی شدند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل از مردم، همیاران و دوستداران محیط زیست خواست در صورت مشاهده و یا اطلاع از هر گونه تخلفات زیست‌محیطی مراتب را به اولین پاسگاه محیط‌بانی ، پاسگاه انتظامی و یا به سامانه ارتباط مردمی ۱۵۴۰ حفاظت محیط‌زیست استان گزارش کنند.

بیشتر شکارچیان مجاز و غیرمجاز دغدغه گوشت ندارند و بیشتر برای تفریح شکار می‌کنند. در بحث شکار غیرمجاز باید صید غیرمجاز پرندگان و شکار چهارپایان را به‌صورت یکجا دید. بزرگ‌ترین تخلف شکار در حوزه پرندگان صورت می‌گیرد.

منوچهر فلاحی، قائم‌مقام فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست در این باره می گوید: هم‌اکنون هر شکارچی‌ای دستگیر شود، متخلف است؛ چراکه امسال نیز هیچ مجوز شکاری صادر نشده است. مراجعی که سلاح شکاری در اختیار مردم می‌گذارند، متعدد هستند و آمار دقیقی در مورد سلاح‌های مجاز شکاری در کشور وجود ندارد، ولی تخمین زده می‌شود که یک‌میلیون سلاح شکاری مجاز در اختیار مردم باشد. تخمین زده می‌شود حدود ۳میلیون سلاح غیرمجاز شکاری نیز در کشور وجود داشته باشد.

فلاحی ادامه داد: هدف اصلی شکارچیان تفریح است و به‌ندرت در جوامع محلی شکار برای تامین گوشت انجام می‌شود. شکار اساسا تفریح گرانی است؛ چراکه حداقل قیمت سلاح شکاری ۱۰۰میلیون تومان است. البته افراد خلافکار که مربوط به طبقه اجتماعی و اقتصادی متفاوتی هستند با سلاح جنگی قاچاق مثل کلاشنیکف نیز شکار می‌کنند. بخشی از شکار‌ غیرمجاز را جامعه محلی انجام می‌دهند که معمولا به‌دلیل سابقه قبلی اقدامات‌شان زیرنظر محیط‌بانان هستند. با توجه به فتوای رهبری مجوز شکار نمی‌دهیم، ولی برای مدیریت حیات‌وحش به مناطق قرق،‌ آن هم به‌صورت بسیار محدود مجوز شکار داده می‌شود که البته هنوز صادر نشده است.

 

 

  • لینک کوتاه
  • https://savalankhabar.ir/257059

اشتراک این خبر :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *