روزانه ظروف زیادی در رستوانها کثیف میشود که شستن آنها با دست میتواند بسیار وقت گیر باشد.
برای تاسیس یک رستوران یا سالن غذا خوری به تجهیزات آشپزی مختلفی نیاز است که برای آماده کردن غذا به شما کمک خواهند کرد اما این وسایل تنها چیزی نیست که در آشپزخانه به آن نیاز دارید. باید دستگاهی وجود داشته باشد که بتوانید با کمک آن ظروف کثیف را تمیز کرده و برای استفاده بعدی آماده کنید. از آنجایی که ظروف کثیف آشپزخانهها و هتلها بسیار زیاد است، ماشینهای ظرفشویی صنعتی طراحی و به بازار عرضه شدهاند که روند شستن ظروف را سریعتر میکنند. در این مقاله به معرفی انواع ماشین ظرفشویی صنعتی میپردازیم.
انواع ماشین ظرفشویی صنعتی
روزانه ظروف زیادی در رستوانها کثیف میشود که شستن آنها با دست میتواند بسیار وقت گیر باشد. علاوه بر آن نیاز به نیروی انسانی زیادی دارد که باعث بالا رفتن پرداختی حقوق و ریسک آسیب رسیدن به ظروف و اشخاص را دارد. برای برطرف کردن این مشکلات بهترین راه خرید یک ماشین ظرفشویی صنعتی است که با افزایش سرعت شست و شو، ایمنی کارکنان و ظروف را تضمین کرده و در عین حال به بهترین شکل ممکن لکههای روی آنها را تمیز میکند.
گاهی اوقات لکه های خاصی بر روی ظروف باقی میمانند که مشتریان با دیدن آن لکه، احتمالا دیگر تمایلی به بازگشت به آن رستوران نخواهد داشت؛ به همین دلیل باید اولویت خود را تمیز شدن کامل ظروف قرار دهید تا رضایت مشتریان را در پی داشته باشد. مصرف آب این دستگاهها پایین بوده و هزینههای جاری کسب و کار را کاهش میدهند زیرا در ماشین ظرفشویی خانگی آب گرم هر بار تخلیه شده و دوباره وارد چرخه میشود اما در ماشین ظرفشویی صنعتی آب گرم از فیلتر عبور کرده و دوباره استفاده میشود تا آب هدر نرود.
ماشینهای ظرفشویی صنعتی در چهار مدل مختلف تولید میشود که هر کدام مناسب نوع خاصی از رستوران یا آشپزخانه است.
ماشین ظرفشویی تونلی
ماشین ظرفشویی تونلی به دلیل کارایی بالا قادر به شستشوی تعداد زیادی ظروف در مدت زمان محدود است. اصل کار این ماشینها ساده است: ظروف روی یک نوار نقاله دائماً در حال حرکت، قرار گرفته و همانطور که در داخل دستگاه حرکت میکنند از بخشهای مختلف دستگاه به منظور پاک کردن لکهها و خشک شدن عبور میکنند.
در اولین مرحله شست و شوی ماشین ظرفشویی تونلی، دمای آب ۵۰-۶۰ درجه سانتیگراد است. وظیفه ماشین ظرفشویی تونلی این است که در اولین مرحله تا حد امکان آلودگی را از روی ظروف پاک کند. این امر از طریق ترکیبی از عملکرد مواد شوینده و فشار بالای آبی که از نازلهای شستشو میآید، حاصل میشود. در ماشین ظرفشویی تونلی بر خلاف انواع دیگر ماشینهای ظرفشویی، این نازلها ثابت بوده و ظروف را از چهار طرف شستشو میدهند.
ظروف پس از شست و شو به منطقه بعدی میرسند که دمای آب در این منطقه حدود ۸۰-۹۰ درجه سانتیگراد است. در چنین دمای بالایی، ظروف ضدعفونی شده و تمام باکتریهای روی سطح آن از بین میروند؛ به همین دلیل ظروف شسته شده در ماشین ظرفشویی تونلی بر خلاف ظروف شسته شده با دست، تمام استانداردهای بهداشتی را رعایت میکنند. پس از آن نوبت به مرحله آبکشی میرسد تا رطوبت ظروف گرفته شود.
ماشین ظرفشویی هود تایپ
اگر فضای کافی برای نصب ماشین ظرفشویی تونلی را ندارید، ماشین ظرفشویی هود تایپ انتخاب مناسبی برای شما خواهد بود. این ماشین دارای عملکرد عالی بوده و در عین حال فضای بسیار کمی را اشغال میکند. یکی از مزیتهای بزرگ ماشین ظرفشویی هود تایپ، مصرف آب بسیار کم آن است که باعث صرفه جویی در هزینهها شده و برای محیط زیست هم مناسب است.
ماشین ظرفشویی زیر کانتری
همانطور که نام این دسته از ماشینهای ظرفشویی پیداست، امکان قرار دادن آنها در هر محیط کوچکی وجود دارد و بهترین گزینه برای کافهها و رستورانهای کوچک است. دستگاه ظرفشویی زیر کانتری فضای کمی را برای نصب نیاز دارد و مانند یک ماشین ظرفشویی خانگی بنظر میرسد، البته با عملکرد بهتر! مصرف آب در ماشین ظرفشویی زیر کانتری کم بوده و قدرت پاک کنندگی بالایی دارد.
ماشین سیخ شور صنتی
دستگاه سیخ شور اختصاصا برای شستن سیخ های کباب و جوجه طراحی شده است. در این ماشین ظرفشویی فشار آب و شستشوی سیخ ها به نحوی است که امکان باقی ماندن لک بر روی سیخ ها وجود دارد، داشتن یک دستگاه سیخ شور برای رستوران ها و کبابی ها ضروری است.