مشاوره فردی: کابوس ازدواج دختر موردعلاقهام با دیگری نابودم کرده است.
نویسنده : دکتر حسین محرابی | روانشناس
سوال: پسری هستم ۲۱ ساله. به دختری علاقهمند شدم که خیلی زود، همه زندگی من شده و تمام فکر و خیالم درگیر اوست. البته من الان بیکارم و هنوز سربازی نرفتهام، بنابراین نمیتوانم به خواستگاریاش بروم. در همین وضعیت، خیلی میترسم که پسر دیگری به او علاقهمند شود و به خواستگاریاش برود. کابوس این اتفاق، نابودم کرده است. هر کاری بگویید، انجام میدهم تا این اتفاق نیفتد. چه کنم؟
پاسخ: مخاطب گرامی، در ابتدای پیامکتان گفتهاید که به دختری علاقهمند شدم که خیلی زود، همه زندگی من شده و تمام فکر و خیالم درگیر اوست. اینکه شما عاشق شدهاید خیلی عجیب و اشتباه نیست ولی این که بر اساس چه معیارها و ملاکهایی عاشق شدهاید، مهمتر از آن است. در ادامه چند نکته را با شما در میان خواهم گذاشت.
ازدواج در عین بیکاری و سربازی نرفتن؟
همانطور که میدانید زندگی واقعی با تصورات اولیه افراد در سنین نوجوانی و جوانی تفاوتهای زیادی دارد و روبهرو شدن با واقعیتها و فراز و نشیبهای زندگی به زیرساختهایی از قبیل رسیدن به بلوغ و استقلال فکری و عاطفی، استقلال اقتصادی، کسب هویت و جایگاه اجتماعی مستقل، داشتن توانایی لازم برای پذیرش و انجام مسئولیتهای مربوط و… نیاز دارد که اگر چند مورد از آنها همزمان وجود نداشته باشد، میتواند مشکلاتی را برای فرد و خانوادهاش به وجود آورد.
به عنوان مثال اگر شرایط دیگر مهیا باشد، سربازی نرفتن شاید به تنهایی مشکلی ایجاد نکند ولی وقتی با بیکاری، نداشتن درآمد، نداشتن استقلال و… همراه شود، قطعا آسیبهایی ایجاد میکند.
عقل و منطق را با خود همراه کنید
اینکه خود شما هنوز به این نتیجه نرسیدهاید که شرایط ازدواج را دارید و احساس میکنید شرایط اینقدر غیرقابل تصور است که نمیتوانید با خانواده خودتان مطرح کنید، نشانه خوبی نیست یا حداقل مطلب شما این منظور را القا میکند. بنابراین بهتر است همه جوانب را فقط تحت تاثیر عشق و از منظر یک عاشق بررسی نکنید بلکه عقل و منطق را هم با خود همراه کنید.
کابوستان باید مدیریت شود
اینکه هر جوانی نگران آینده خود باشد، کاملا طبیعی است ولی مهم، نحوه اقدام برای برطرف کردن این نگرانی است، چراکه یک اقدام نسنجیده و بیموقع به مراتب بدتر از اقدام نکردن است و بر همین اساس لازم است قبل از هر چیز برنامه خود را در انجام اموری مانند خدمت سربازی، شغل، رسیدن به استقلال و در نهایت کسب آمادگیهای لازم برای ازدواج مشخص کنید. توجه داشته باشید این برنامهها و هدفگذاریها باید بر مبنای واقعیتها و شرایط موجود باشد تا قابلیت اجرایی داشته باشد.
آنگاه راحتتر میتوانید با دفاع از آن، خانواده خود را متقاعد کنید با شما همراه شوند و اگر این چشمانداز قابل دفاع باشد، ممکن است خانواده آن دختر هم بتوانند مهلتی را در نظر بگیرند تا شرایط ازدواج با دخترشان را مهیا کنید و نگرانیتان بابت از دست دادن این دختر هم برطرف شود. این افکار کابوسگونهتان هم به دلیل درگیری شدید ذهنی شما درخصوص این مسئله است. بنابراین بهتر است گفتوگو با خانواده خود را خیلی به تاخیر نیندازید چون اگر حتی بعد از اقدام، به نتیجهای نرسیدید، بهتر از این است که یک عمر خودتان را برای اقدام نکردن سرزنش کنید.