http://didshahr.ir/255911

00:36 :: 1401/10/18

مشاوره فردی: احساس می‌کنم پسر ۲۸ ساله ام زیرآبی می رود و با دختری رابطه داشته باشد.

فکر می‌کنم پسرم با دختری رابطه دارد

نویسنده : دکتر رضا یعقوبی | ‌روان شناس سلامت

سوال: پدری هستم ۵۴ ساله. چند وقت پیش با پسر ۲۸ ساله‌ام صحبت کردم که برنامه‌ات برای ازدواج چیست؟ پسرم شغل دارد، برای خانه هم گفتم در طبقه پایین منزل خودمان بنشیند، ماشین هم دارد. گفت حالا یک مقدار صبر کنید. بعد پرسیدم: به دختری علاقه داری؟ گفت: نه. ولی احساس می کنم زیرآبی می رود و با ما شفاف نیست. چه کنم؟

پاسخ: مخاطب گرامی، این که شرایطی را فراهم و درباره این موضوع با پسرتان صحبت کردید، بسیار خوب است. شما تقریبا حرف‌تان را بدون قضاوت، نیش و کنایه و … به او زده اید. در ادامه می خواهم به ۲ سوال پاسخ بدهم. اول این‌که چطور درباره نگرانی‌ خود با فرزندتان حرف بزنید و دوم این‌که چطور تغییری را که می‌خواهید، در فرزندتان ایجاد کنید؟

از کنار احساس نگرانی‌تان بی‌تفاوت نگذرید

گفته‌اید احساس می‌کنم پسرم زیرآبی می‌رود و با ما شفاف نیست. باید بدانید بیان احساس‌تان به شما کمک می‌کند تا از یک طرف از شر افکار آزاردهنده رها و قدری سبک شوید و از طرف دیگر به او هم یاد دهید که درباره احساساتش حرف بزند. اگر رفتار فرزندتان باعث ناراحتی شما می‌شود، نباید بی‌تفاوت از کنار آن بگذرید. این راهکار، یعنی بی‌توجهی به رفتار، زمانی موثر واقع می‌شود که خودش متوجه این رفتار شده و درصدد رفع آن باشد اما زمانی که بی‌توجهی تاثیر چندانی ندارد یا حتی می‌تواند باعث تشدید رفتارهای او شود، بهتر است به روش‌های موثرتری بپردازید. بنابراین اگر نگرانی‌تان از شفاف نبودن او، دلایل محکمی دارد، مسئله را با خودش در میان بگذارید.

ارتباط سازنده‌ای با پسرتان برقرار کنید

اما درباره نکته دوم، شما با بیان احساس‌تان کمک می‌کنید تا فرزندتان بداند که خواسته شما چیست و دوست دارید او چطور با شما رفتار کند. مثلا او را برای ازدواج مجاب کنید. برای این کار مهم‌ترین مسئله، برقراری یک ارتباط سازنده با فرزندتان است تا به واسطه آن به حرف شما توجه کند. باب گفت‌وگو را باز و سعی کنید از او بپرسید آیا مایل است چند دقیقه‌ای با او حرف بزنید، سپس به بیان اتفاقات روزمره و تجربه‌هایی که داشته‌اید، بپردازید و منتظر بمانید تا پاسخ‌هایی از او بشنوید و گاهی نظر او را هم بپرسید. این کار را آن‌قدر ادامه دهید تا او به شما اعتماد کند و یاد بگیرد درباره خودش با شما حرف بزند. در نهایت وقتی او علاقه‌مند شد تا بیشتر با شما حرف بزند، به دغدغه‌ها و نگرانی‌های خودتان بپردازید و رفتارهای او را که باعث نگرانی‌تان می‌شود بیان کنید و آن‌گاه منتظر بمانید تا درباره دلایل رفتارش با شما صحبت کند.

 

  • لینک کوتاه
  • https://savalankhabar.ir/255911

اشتراک این خبر :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *