http://didshahr.ir/255367

00:26 :: 1401/10/03

روز و شبم همراه شده با بدشانسی پشت بدشانسی

هر روز برایم یک مشکلی ایجاد می شود

نویسنده : مصطفی نجمی | ‌کارشناس ‌ارشد روان‌شناسی

سوال: مردی ۲۷ ساله‌ام. خسته شدم از بس که بدشانس هستم. هر روز برایم یک مشکلی ایجاد می‌شود که اصلا فکرش را هم نمی‌کنم. یک روز رئیسم از من ایراد الکی می‌گیرد، یک روز خانمم سر یک موضوع بی اهمیت با من بحث می‌کند و … .کلا انگیزه ندارم چون روز و شبم همراه شده با بدشانسی پشت بدشانسی. دانشجو هم هستم و به خاطر ۲ نمره، مشروط شدم. چه کنم؟

پاسخ: احتمالا شما هم افرادی را دیدید که اعتقاد دارند فقط بدشانسی‌ها عامل اصلی رویدادهای بد در زندگی‌شان هستند. مثلا شما گفتید یک روز رئیسم فلان کار را می‌کند، یک روز خانمم و … . جالب است بدانید که نسبت دادن رویدادهای بد زندگی به عامل شانس، برای لحظاتی احساس آرامش ایجاد می‌کند ولی برای ایجاد یک تغییر با ثبات و رسیدن به آرامش باید راه دیگری را جست‌وجو کرد. حال سعی می‌کنیم با رویکردهای روان شناختی، بدشانس یا خوش‌شانس بودن افراد را بررسی و پیشنهادهایی را برای شما مخاطب گرامی مطرح کنیم.

خطایی که دچار آن شده‌اید

گفته‌اید که روز و شبم همراه شده با بدشانسی پشت بدشانسی. مفهوم اِسناد، یکی از موضوعات مهم و محوری روان‌شناسی است و هدف آن روشن کردن این نکته است که ما در تلاش خود برای توجیه رفتارها از چه قواعدی استفاده می کنیم و چه خطاهایی را مرتکب می‌شویم. افراد به ‌طور معمول موفقیت را به عوامل درونی(تلاش و توانایی) و شکست را به عوامل بیرونی(دشواری تکلیف و شانس) اسناد می‌دهند و بدین ترتیب از پیامدهای مخرب آن جلوگیری می‌کنند. برای مثال وقتی شما مشروط شدن خود را فقط به عوامل بیرونی اسناد دهید(بدشانسی، استاد سخت‌گیر، سوالات دشوار و …)، احتمال تغییر را برای خود بسیار محدود می‌کنید چرا که وقتی شما تنها عوامل بیرونی را عامل شکست خود بدانید، به نوعی فرار از مسئولیت را شیوه اصلی زندگی خود انتخاب کرده‌اید. بنابراین به جای درنظر گرفتن تمام جوانب (مثلا با تلاش می‌توانم نمره بهتری کسب کنم)، خود را بی‌نیاز از تغییر می‌دانید.

با انتخاب هدف، به خودتان انگیزه بدهید

گفته‌اید چون بدشانس هستم، کلا انگیزه ندارم. مسائل و مشکلات خود را به خوبی روشن کنید و در صورت نیاز با کمک گرفتن از دیگران(دوستان، آشنایان یا متخصصان) تمام راه‌های ممکن برای حل مشکل را ارزیابی کنید. به یاد داشته باشید موفقیت الزاما به معنای رسیدن تمام و کمال به هدف‌ نیست، بلکه میزان تلاش شما برای دستیابی به هدف‌تان بار ارزشی مثبت‌تری دارد. برای مثال اگر در دانشگاه مشغول تحصیل هستید و هدف‌تان گرفتن مدرک تحصیلی است، در کنار این هدف می‌توانید به مسیر هدف‌تان (رفت و آمد به دانشگاه، آشنایی با دوستان جدید، شناخت بیشتر افراد جامعه و …) توجه کنید و بدین صورت ضمن غنای بیشتر به هدف اصلی خود، احتمال اتفاقات خوشایند را افزایش دهید. در ضمن، همین مسئله، می‌تواند برای‌تان انگیزه‌ای باشد تا با علاقه بیشتری از خانه خارج شوید و به دانشگاه یا محل کار بروید.

  • لینک کوتاه
  • https://savalankhabar.ir/255367

اشتراک این خبر :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *