http://didshahr.ir/254991

01:21 :: 1401/09/23

مروری بر نتایج یک پژوهش روی ۳۸۷۸ شرکت‌ کننده از ۱۹ کشور برای پاسخ به این سوال که آیا لبخند مصنوعی می‌تواند حال شما را بهتر کند؟

پژوهشی جالب از تاثیرات لبخند مصنوعی

مترجم : فرنگیس یاقوتی |‌ منبع: livescience.com

هنگامی که احساس ناراحتی می‌کنید، لبخند زدن شاید آخرین چیزی باشد که به ذهن‌تان می رسد، اما بر اساس مطالعه ای جدید، شکل دادن گونه‌ها به حالت لبخند باعث می‌شود احساس شادی بیشتری داشته باشید.

شیوه متفاوت انجام این پژوهش

آیا لبخند مصنوعی می‌تواند حال شما را بهتر کند؟ این سوال مدت‌هاست ذهن روان شناسان را به خود مشغول کرده است و اکنون، تحقیقات جدید شواهدی قوی برای تایید آن ارائه می‌کند. یک تیم بین‌المللی از محققان به رهبری دانشمندی از دانشگاه استنفورد در کالیفرنیا، داده‌های مربوط به ۳۸۷۸ شرکت کننده از ۱۹ کشور را جمع‌آوری کردند. از یک سوم شرکت کنندگان خواسته شد تا یک خودکار را در دهان خود نگه دارند، از یک سوم دیگر خواسته شد که حالات چهره تصاویر بازیگران خندان را تقلید کنند و به یک سوم نهایی گفته شد که گوشه لب‌های خود را به سمت گوش‌های خود حرکت دهند و گونه‌های خود را تنها با استفاده از عضلات صورت به سمت بالا حرکت دهند. در هر گروه، نیمی از شرکت کنندگان هنگام اجرای موارد گفته شده به تصاویر شادی از توله سگ‌ها، بچه گربه‌ها، گل‌ها و آتش بازی نگاه کردند و نیمی دیگر شاهد یک صفحه خالی بودند. آن‌ها این تصاویر را در حالی که حالت طبیعی چهره خود را حفظ کرده بودند هم تماشا کردند. به منظور پنهان کردن هدف آزمایش، محققان چندین کار فیزیکی کوچک دیگر را با هم ترکیب کردند و از شرکت‌کنندگان خواستند مسائل ریاضی ساده را هم حل کنند. بعد از این مرحله، شرکت کنندگان میزان احساس شادی خود را ابراز کردند.

لبخند زدن، یک توانایی شگفت انگیز

تجزیه و تحلیل داده‌های به دست آمده افزایش درخور توجه شادی شرکت‌کنندگانی را نشان داد که حالت چهره تصاویر خندان را تقلید می‌کردند یا دهان خود را به سمت گوش خود می‌کشیدند. افراد هنگام تماشای تصاویر شاد با چهره طبیعی هم شادتر شدن خود را ابراز کرده بودند؛ در حالی که گروهی که خودکار در دهان خود نگه داشته بودند، تغییر زیادی در احساسات تجربه نکردند که علت آن می‌تواند شباهت نداشتن حالت چهره به لبخند باشد. «نیکلاس کولز»، نویسنده اصلی این مقاله گفت: «ما به قدری احساسات مختلف را تجربه می‌کنیم که فراموش می‌کنیم چه توانایی شگفت‌انگیزی داریم، اما بدون وجود احساسات هیچ‌گونه درد یا لذت، رنج یا سعادت و غم و شادی وجود نخواهد داشت.» وی ادامه داد: «این تحقیق نکته ای اساسی درباره نحوه عملکرد احساسات را به ما یادآوری می کند. لبخند زدن می‌تواند باعث ایجاد احساس شادی در افراد و در هم کشیدن ابروها هم می‌تواند باعث عصبانیت فرد شود».

  • لینک کوتاه
  • https://savalankhabar.ir/254991

اشتراک این خبر :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *