در این مطلب با طرز تهیه برخی غذاهای ایرانی آشنا می شوید.
بهترین غذاهای ایرانی
طرز تهیه بیش از ۱۵۰ غذا در لیست غذاهای ایرانی رضیم.
مرغ شکم پر در فر
مرغ رژیمی
مرغ ترش شمالی
مرغ بریان بدون فر
مرصع پلو
ماهیچه مجلسی
ماهی کبابی
ماهی قزل آلا
ماهی شکم پر
ماهی سرخ شده
ماهی زعفرانی
ماهی در فر
ماش پلو
لوبیا پلو با مرغ
لوبیا پلو با گوشت
لوبیا پلو
گوجه پلو
گشنیز پلو
گردو پلو
کیک اسفنجی با شیر
کوکوی کدو
کوکو مرغ
کوکو گوشت
کوکو سیب زمینی
کوکو بادمجان
کوفته نخود
کوفته مرغ و زرشک
کوفته تبریزی مجلسی
کلم پلو شیرازی
کشمش پلو
کته میگو
کته گوشت و هویج
کته قالبی
کتلت ماهی
کتلت گوشت
کتلت قارچ
کتلت شیرازی
کتلت سیب زمینی
کتلت سویا
کباب مُشتی اصفهانی
کباب لاپلو
کباب کوبیده مرغ
کباب کوبیده
کباب قفقازی
کباب دنده
کباب حسینی
کباب چنجه
کباب ترش
کباب تابه ای
کباب بناب
کباب برگ
کباب بختیاری
کئی پلا مازندران
کوکو سبزی
کلم پلو شیرازی
کشک کدو
کته با قلوه گاه گوسفند
کتلت مرغ
قیمه نثار
قیمه لاپلو
قیمه شاه عباسی
قلیه ماهی
قلیه تن ماهی
قاطی پلو
فلافل گوشت
فطیر (نان شیرمال)
عدس پلو مجلسی
شیشلیک
شیرین پلو
شله زرد
شلگه (کته مرغ)
شکر پلو
شامی رودباری
شامی ترش همدانی
شامی ترش گیلانی
شامی
سوتی پلو (اردبیل – آذری)
سمبوسه گوشت
سماق پلو
سبزی پلو با ماهی
ساندویچ کتلت
ساندویچ کباب کوبیده
ساندویچ کباب تابه ای
سالاد خسروشاهی
سالاد الویه مرغ
سالاد الویه
زیره پلو کرمانی
زرشک پلو با مرغ
رول بادمجان کباب
رنگینک (بندری، جنوبی)
رشته پلو با مرغ
رشته پلو با گوشت (مانی پلو)
دیزی سنگی قهوه خانه ای
دو پیازه میگو
دمپختک
دمپخت ماش
دمپخت کلم و عدس شیراز
دلمه کلم
دلمه بادمجان
دلمه با سس گوجه
خورشت هویج
خورشت ماست اصفهانی
خورشت گردو
خورشت کنگر
خورشت کرفس
خورشت کدو بادمجان
خورشت کدو حلوایی
خورشت قیمه بادمجان
خورشت قیمه
خورشت قورمه سبزی
خورشت قلیه ماهی
خورشت قارچ
خورشت غوره مسما
خورشت سیب زمینی با گوشت
خورشت سیب ترش
خورشت ریواس
خورشت پرتقال
خورشت به آلو
خورشت بامیه
خورشت باقلا با ماست
خورشت بادمجان
خورشت انار (ناردون)
خورشت آلو و اسفناج
خورشت آلو مسما
خورشت آلو
خورش خلال کرمانشاهی
خوراک میگو (دوپیازه میگو)
خوراک مرغ و سبزیجات
خوراک مرغ
خوراک ماهیچه گوساله
خوراک گوشت و دنبه
خوراک گوجه سیب زمینی
خوراک گوجه بادمجان
خوراک کوفتهریزه
خوراک سبزیجات
خوراک زبان گوساله سس قارچ
خوراک ران گوسفند
خوراک بلدرچین
خوراک بامیه بادمجان
خوراک (خورشت) گل کلم
حلیم بادمجان
چی کوفته ترکیه
چلوگوشت زعفرانی
چلو گوشت گوسفندی
چلو بوقلمون
جوجه کباب
ته دیگ مرغ زعفرانی
ته دیگ زعفرانی
ته چین هویج
ته چین مرغ و بادمجان
ته چین مرغ
ته چین ساده
ته چین بادمجان و قارچ
ته انداز مرغ
تاس کباب
پلوی سه رنگ
پلو مخلوط (گوشت یا مرغ)
پلو شوشتری
بندری گوشت
بریانی گوشت
بریان (بریونی) اصفهان
باقالی پلو با مرغل اپلویی (دم پز)
باقالی پلو با ماهیچه (سبزی پلو)
بادمجان پلو
اشکنه ماش
اشکنه تخم مرغ اصل تهرونی
اشکنه تخم خربزه
اشکنه بادمجان و کشک
اسکندرکباب با گوشت چرخکرده
استانبولی پلو
آلبالو پلو
آش جو
آبگوشت سنتی تهرونی
آبگوشت اصیل ایرانی
طرز تهیه دلمه برگ مو
ما برای درست کردن دلمه برگ مو نیاز به یک استکان لپه معادل ۱۷۰ گرم لپه داریم ناگفته نمونه که این لپه باید کمی از قبل پخته بشه ولی کاملا پخته نشه. لپه رو خیس کردیم و آبش رو گرفتیم که باد نداشته باشه مقداری آب سرد یادمون باشه که حتما آب سرد باشه داخل قابلمه میریزیم و به لپه اضافه میکنیم و زیرش رو روشن میکنیم میزاریم لپهمون نیم پز بشه به همون میزان یعنی یک استکان معادل ۱۷۰ گرم برنج معطر که خیس کردیم میزاریم با مقداری آب نیم پز بشه. کامل پخته نشه چون اگه کامل پخته بشه حالت خمیری به خودش میگیره. وقتی با مواد دیگه شروع میکنه به پختن حالت خمیری بهش دست میده.
یه مقداری کمی آب میریزیم روشن میکنیم و میزاریم بپزه. در قابلمههارو میزاریم،اول نیمباز میزاریم چون کف میکنه و وقتی کف میکنه سر میره.
ما برای ادامه کارمون نیاز داریم به پیاز که ما ۵ تا پیاز نسبتا بزرگ رو نیمخلال ریز کردیم کمی روغن بهش اضافه میکنیم و مقداری زردچوبه رو میریزیم روی پیازمون که هم خوشرنگ میشه و هم خوشطعم.
خب تقریبا نصفی از زمانی رو که ما نیاز داشتیم پیاز رو سرخ کنیم گذشته بود یعنی یک دوم زمان گذشته یک دوم آخر ما زرچوبه رو اضافه کردیم.
تو این فاصله که ما گذاشتیم پیازمون کاملا سرخ بشه اینجا ۳۰۰ گرم گوشت چرخکرده داریم.برای اینکه گوشت چرخکرده ما به صورت گوله گوله نشه کمی بهش آب اضافه میکنیم با یک قاشق یا چنگال فرقی نمیکنه گوشت چرخکرده رو توی آب کاملا باز میکنیم. حالا موقع درست کردن متوجه میشید که چه تفاوتی باهمدیگه میکنه.
یعنی این دیگه به هیچ عنوان گوله گوله نمیشه.خب گوشتی که توی آب باز کردیم رو کنار میزاریم و منتظر میشیم
خب مقداری سبزی ترخون داریم،گشنیز،پیازچه،تره،جعفری،مرزه و شوید تمام اینها هرکدوم ۱۵ گرمِ که اگر وزنه ندارید میتونید از هرکدوم یک پیاله بردارید. تمام این سبزی هارو خرد میکنیم به اندازههای که نه خیلی ریز باشه نه خیلی درشت و قاطی میکنیم. پر سبزی بودن دلمه هیچ مشکلی رو ایجاد نمیکنه بلکه خیلی هم خوشطعم و خوشمزهش میکنه. مقدار پیازچه و تره ۲۵ گرمِ که مجموعا میشه ۵۰ گرم اما بقیه سبزیها ۱۵ گرم یعنی یه مقداری کمتر از تره و پیازچه.خب اینم از سبزی.
گوشت رو که با مقداری آب حل کرده بودیم به تابهمون اضافه میکنیم و باهم مخلوط میکنیم.
دو قاشقچایخوری فلفل سیاه و سه قاشق چایخوری نمک دریا و مابقی زردچوبهمون رو اضافه میکنیم که مجموعا سه قاشق چایخوری بود یه مقداریش رو با پیاز تفت داده بودیم اضافه کردیم و یه مقداریش هم برای گوشت اضافه میکنیم که اینا خوب طعم بگیرن. و یک قاشق چایخوری زعفرون داریم که کاملا دلبخواهیِ که ما اضافه میکنیم برای طعم و عطرش.اینجا ۵ قاشق چایخوری گلمحمدی داریم که اینرو آخر اضافه میکنیم
توی فصل بهار که گوجهسبز هست میتونیم برای ترشیش از گوجهسبز استفاده کنیم اما اگر فصلی بود که گوجهسبز نداشتیم میتونیم از زرشک استفاده کنیم.اگر زیاد ترش دوست نداریم از یکیش استفاده میکنیم و میتونیم هم اگر فصلش نبود فقط از زرشک استفاده کنیم درصورتیکه کاملا اختیاریه. گوجهسبزها رو کوچیک ریز میکنیم
ما برای اینکه یک دلمه خوش فرمی رو داشته باشیم ته برگ هارو با قیچی آشپزخونه میبریم و میشوریم و بعد مرتب روی هم میچینیم. اگر دلمه خوشگلی میخواین سعی کنین پشتش رو مواد بزارین و روش بیرون باشه.
حالا تو این مرحله برگهامون رو آماده میکنیم شعله کوچیک گاز رو روی حرارت کم تنظیم میکنیم.آبجوش رو به حدی میریزیم که روی برگهامون رو بپوشونه و میزاریم روی شعله گاز بستگی به نوع برگ داره که بزاریم روی حرارت به اندازهای که قابلمه تقریبا داغ بشه و حرارت ببینه یا اینکه همین آبجوشی که ریختیم کافی باشه.بعضی از برگهها همون آبجوش رو که میریزی کفایت میکنه یعنی فقط شما کافیه یه در براش بزاری با بخار خودش تغییر رنگ بده و راحت تر شما میپیچی و موقع پیچیدن دلمه شما برگبینتون پاره نمیشه. خب برگهامونو میزاریم تو آب باشه تا وقتیکه بخوام دلمههامو درست کنم.
خب زیر تابه گوشت و پیازمون رو خاموش میکنیم و درصورتیکه خاموشِ برنج رو بهش اضافه میکنیم برنجمون نیمپز شده نه کاملا پخته نه کاملا پخته نیست لپهمون اما کاملا پختهاست اما له نشده.
لپه رو میاریم و به موادمون اضافه میکنیم
برای مشاهده کامل ویدئو طرز تهیه دلمه برگ مو به سایت رضیم مراجعه کنید.
طرز تهیه کوفته تبریزی مجلسی
کوفته تبریزی:
جوجه: ۱ عدد
پیاز: ۱ عدد
پیازخلالی: ۲ عدد
زرشک: ۲ مشت
گردو: به دلخواه
تخممرغ آبپز: ۳ عدد
آلو: ۱۵ عدد
لپه: ۱ پیمانه
برنج: ۱ پیمانه
گوجهفرنگی: ۴ عدد
پیازنگینی: ۲ عدد
رب: ۴ قاشق غذاخوری
زردچوبه: ۴ قاشق چایخوری
نمک: ۳ قاشق مرباخوری
فلفل سیاه: ۳ قاشق چایخوری
فلفل قرمز: نوک قاشق چایخوری
زعفران: به میزان لازم
گوشت چرخ کرده: ۸۰۰ گرم
گشنیزخشک: ۱ قاشق غذاخوری
ریحان خشک: ۱ نیم قاشق غذاخوری
ترخون خشک: ۲\۱ قاشق غذاخوری
مرزه خشک: ۱ نیم قاشق غذاخوری
تره خشک: ۱ قاشق غذاخوری
جعفری خشک: ۱ قاشق غذاخوری
ما برای کوفته تبریزی نیاز به نیاز به یک مرغ داریم یه جوجه البته چون زیر یک کیلوگرم میشه جوجه. نمک میزنیم تا مرغمون بی نمک نشه یه مقدار هم فلفل میزنیم.
درمدتی که داریم مرغ رو مرینیت میکنیم ما ابتدا باید لپه و برنجیرو که داریم رو باید بزاریم بپزه. لپهمون یک پیمانهست برنج هم یک پیمانه. دوستان عزیز اینهارو باید جدا بزاریم بپزه به دلیل اینکه برنج لعاب میده و مانع پخت لپهمون میشه.داخل هردوتاشون آب میریزیم و میزاریم که بپزه.
خب مرغ رو با نمک و فلفل مرینیت کردیم که توش یه طعمی داشته باشه و شکمش رو با تخممرغهایی که از قبل آبپز کردیم و آلوهایی که از قبل خیس کردیم حدود ۱۰ الی ۱۵ عدد آلو داریم و زرشک هایی که از قبل شستیم و خاکش رو گرفتیم آبکش کردیم و آوردیم که استفاده کنیم گردو به میزان لازم پیازهام که از قبل خلالی ریز کردیم اونم داخل جوجه میریزیم.
خب بعد از اینکه کاملا شکم مرغمون رو پر کردیم میایم و این رو میدوزیم با نخ و سوزن کاملا تمیز تا موادش ازش بیرون نیاد البته ناگفته نمونه ما یه نخ زخیم لازم داریم ولی هر نخی که تونستیم اینو میتونیم بدوزیم و بزاریم بپزه. بالهاشم میبندیم یا میدوزیم فرق نمیکنه و این همه جا فیکس میشه و با فیکس شدنش دیگه حرکت نمیکنه. ما همونطور که اینو بپزیم همون موقع میتونیم اینو باز کنیم. خب مرغمون رو که مرتبش کردیم میزاریم داخل قابلمه و یه مقداری آب بهش اضافه میکنیم یه مقدار زعفرون هم بهش میزنیم تا یه ذره تغییر رنگ هم داشته باشم این دیگه خیلی مهم نیست میتونیم این کارو انجام بدیم میتونیم ندیم. اینو میزاریم به مدت ۱۰ الی ۲۰ دقیقه بپزه. چون جوجهست زود میپزه این توی خود کوفته هم دوباره قراره پخته بشه.
دوستان در این فاصلهای که مرغ ما آبپز میشه ما سسش رو آماده میکنیم.
زردچوبه ۱ و نیم قاشق چایخوری اضافه میکنیم و رب.
یه سری از دوستان سوال میکنن چرا من به روش شما رفتم اما باز هم رب من تیره شد، همین زمان مهمه ببینید وقتیکه ما داریم کاری رو انجام میدیم اگر یه ذره ما با تاخیر این کارو انجام بدیم حالت نیمه سوخته میگیره رب ما یعنی تیره میشه اون روشنی خودش رو ازدست میده ما تازمانی که این رو هممیزنیم بوی خامیش ازبین بره و اون رنگ روشن رو به روغن پس بده. باز هم کمی روغن اضافه میکنیم،
۴ قاشق غذاخوری ما رب داشتیم که این رو برای سس کوفتهمون داریم آماده میکنیم، باید سس کوفته آماده باشه بجوشه و اگر ما اومدیم کوفتهرو بندازیم حتما باید در حال جوش باشه. وقتیکه رنگ ربمون پس داد و به این حالت رسید ما میتونیم مرحله بعدی کارمون رو انجام بدیم. حالا توی این مرحله ما زعفرون رو باید اضافه کنیم زیاد اضافه کنید که هم طعمش خوب باشه هم عطرش. ۴ تا گوجهفرنگی داشتیم که اونارم خرد کردیم و اضافه میکنیم. ۲ قاشق چایخوری هم نمک اضافه میکنیم پیاز داغ نگینیهم که از قبل آماده کردیم اونم اضافه میکنیم که ۲ تا پیاز بزرگ بود و فلفل سیاه که ۱ قاشق چایخوری داریم. خب عالی، این دیگه بهترین مرحلهشه. آبجوش رو اضافه میکنیم اگر تو مرحله رب دقت کنیم رنگ سسمون عالی میشه پس نوع تفت دادن رب خیلی اهمیت داره. اما چون وقتی کوفتهمون رو میندازیم باید تا نصفه تقریبا تو آب باشه وگرنه تمامش رو نباید بگیره بخاطر همین به مقدار لازم آبجوش اضافه میکنیم.کمی هم زرشک به سس اضافه میکنیم و میریم سراغ مرحله بعدی.
دوستان عزیز ما اینجا ۸۰۰ گرم گوشتچرخ کرده داریم که ۶۰۰ گرمش گوشت گوساله بدون چربی هیچ فرقی نمیکنه کدوم قسمت گوشت باشه و ۲۰۰ گرم هم گوشت گوسفندی که اونم باید بدون چربی باشه هیچ فرقی ام نمیکنه کدوم قسمت باشه. این گوشت با برنج پخته شده و لپه پخته شده رو میریزیم داخلش و میخوایم باهمدیگه اینارو میکس کنیم. خب یه بخشی از موادمون رو میریزیم تو دستگاه مولینکسمون و با گوشت میکس میکنیم. باید اینها خوب باهم میکس بشن تا چیزی که مدنظرمون هست ازش بهدست بیاریم. سخت ترین مرحلهش همین مرحله میکسش هست.توی این مرحله همه اینهارو که چرخ کردیم باید باهم ورز بدیم وقتی که داریم ورز میدیم ادویههارو اضافه میکنیم که همزمان با ورز دادن ما اینها هم خوب ورز بخوره و به خورد گوشت بره. نمک،زرچوبه که طعم زخم گوشت رو میگیره ۳ قاشق چایخوری اضافه میکنیم، فلفل سیاه ۲ قاشق چایخوری و فلفل قرمز نوک قاشق چایخوری و تمامی سبزیها باید به صورت خشک باشه که استفاده کنیم اگر خشک باشه بهتره به دلیل اینکه اون سس آب داره و باعث میشه که کوفته ما آبدار بشه و باز بشه. تره کوهی ۱ قاشق غذاخوری
جعفری ۱ قاشق غذاخوری
گشنیز ۱ قاشق غذاخوری
ترخون نصف قاشق غذاخوری
مرزه ۱ و نیم قاشق غذاخوری
و ۱ و نیم قاشق غذاخوری ریحان میریزیم
ما اینهارو باهمدیگه باید کاملا ورز بدیم و یکدستشون کنیم.
دوستان حالا مرغمون هم آمادهست و نخ پاها و بالهاش رو باز میکنیم.
این خمیر یا موادی که به عوان مواد کوفته درست کردیم بخشیش رو برمیداریم و برای زیر کوفتهمون درنظر میگیریم اینو آماده میکنیم برای زیر کوفتهمون میزاریم داخل کاسه و صافش میکنیم و مرغ رو میزاریم وسط مواد و با بقیه مواد کوفته شروع میکنیم به پوشوندن مرغ.
این کوفته رو لازم نیست حتما تو مجالس خاصمون که هست رو اینرو با مرغ و وضعیت درست کنیم وگرنه این رو میتونیم فقط کوچیک اونقدر ورزش بدیم که دیگه هیچ ترکی روش نباشه و با دستمون سوراخ کنیم لاش هرکدوم از موادو خواستیم بزاریم و دوباره اینو بپیچیم و دوباره ببندیم اینو برای تکنفری هم میشه درست کرد.
آلوهارو میریزیم توی آب سسمون مابقی زرشکهامون رو اضافه میکنیم، سبزی مرزه و ریحان خشک هم اضافه میکنیم.
خب ما کامل مرغمون رو با مواد کوفته میپوشونیم از دست استفاده میکنیم که نچسبه و راحت بتونیم شکلش بدیم، میگیریم دستمون و شروع میکنیم به کامل گرد کردن و بستن جاهایی که بازِ باید حتما جاهایی که بازه بسته بشه و ترکهاش گرفته بشه وگرنه از همونجاها باز میشه کوفتهمون برای اطمینان اینکه باز نشه از یک پارچه استفاده میکنیم که مخصوص کوفته است. اگر کوفته کوچیک درست کنید هیچ کدوم از این چیزارو ندارید اما اگر بخواید به این سطح و به این اندازه کاملش رو بخواین درست کنید تقریبا نیاز به پارچه داریم جنس پارچهمون نخی هست یه نوع تنظیف مشبک مشبک هست. پارچه رو میبندیم چون مرغ کاملا گرد نیست با پارچه خوب میبندیم و میزاریم داخل سسی که آماده کردیم و حدود ۴۰ دقیقه با شعله متوسط
میزاریم که این آماده بشه. اولش درب رو نمیزاریم ۱۰ دقیقه که گذشت میتونیم دربش رو بزاریم.
برای اینکه این سس داغ تمام کوفتهمون بگیره ما نیاز داریم که آب رو بدیم روی کوفته، ما چند دقیقه آب رو روی کوفته میریزیم که بیاد روی کوفتهمون رو بگیره و بعدش دیگه دربش رو میزاریم کاملا بپزه.
منبع : سایت rezim.ir