بسیاری از افراد قبل از ازدواج تشابه اقتصادی را بررسی میکنند اما از اهمیت شباهتهای فرهنگی غافل اند.
نویسنده : سیدسورنا ساداتی
زبان، آداب و رسوم، لهجه، لباس، سنتها، سطح معاشرتها، جایگاه خانواده و … چیزهایی است که باید قبل از ازدواج بررسی شود تا بعد از آن زوج ها با چالشهای جدی مواجه نباشند. قرار نیست دو نفر اگر از دو شهر، طایفه، قومیت، نسل و… متفاوت باشند ازدواجشان قطعاً با شکست مواجه شود اما باید با بررسی زمینههای مورد مناقشه، با دید بهتری وارد مرحله بعدی زندگیشان شوند.
گاهی رسوم خانوادگی، تفاوتهای فرهنگی، مناسبت های اجتماعی و بدیهیات زندگی یک نفر در نقطه مقابل فهم و سبک زندگی نفر دیگر است و اگر این تفاوتها را قبل از ازدواج نادیده بگیرند و صرفاً بخواهند با معجزه عشق و احساس جلو بروند در بزنگاههای حساس زندگی مشترک، آمادگی لازم برای مدیریت شرایط را نخواهند داشت و با چالشهای جدی مواجه میشوند.
دخالت خانوادهها، فشار هنجارهایی که طی سالها در افراد نهادینه شده، مشکلاتی که نقش جدید به فرد تحمیل میکند و خیلی موضوعات دیگر باعث میشود فرد مهارت شناخت و حل مسئله را از دست بدهد، احساسی یا تحت تاثیر دیگران تصمیم بگیرد و به زندگی مشترکش لطمه بخورد.
متاسفانه وقتی بحث کفویت مطرح میشود همه شباهتهای مالی را بررسی می کنند که در جای خودش بسیار مهم است اما اینکه یک فرد طی سالها با چه عقیده و در چه شکلی بزرگ شده و شخصیتش شکل گرفته مسئله مهمی است که نادیده گرفته میشود.
قرار نیست یک سمت ماجرا خوب باشد و آن یکی بد، قرار نیست فرهنگ خانوادگی یا قومیتی یک نفر بهتر باشد و آنیکی سطح فرهنگی پایینتری داشته باشد تا بینشان چالش ایجاد شود. گاهی تفاوت صرف بدون برتری یک سمت، میتواند آزاردهنده باشد.
یک نفر طی سالها سبک خاصی از رفتار را یاد می گیرد و ناخودآگاه آن را بهترین شیوه زندگی میداند و در کوتاه مدت نمیتواند روش زندگیاش را تغییر دهد. قبل از ازدواج هم نباید به امید تغییر بعد از ازدواج با یک نفر پیمان زناشویی بست. برای همین باید این جزئیات را خوب بررسی کرد و اگر سبک زندگی و تفاوتهای فرهنگی طرف مقابل شکاف بزرگی با منش و روش زندگی ما دارد باید با تامل بیشتری به آن ازدواج فکر کرد.