http://didshahr.ir/252633

08:26 :: 1401/07/21

در سوره‌های آل‌عمران، محمد، فتح و احزاب، در آیه‌های ۱۳۸، ۲، ۲۹ و ۴۰، او را به نام «محمد» و در سوره صف، آیه ۶ به نام «احمد» خوانده است.

ماجرای ولادت حضرت محمد(ص)

 مناسبت: پرونده ولادت پیامبر اکرم (ص)

ابونعیم اصفهانی، محدّث و مؤلف نامدار اهل‌سنت (درگذشته به سال ۴۳۰ق)، در کتاب «دلائل‌النبوه» (ج۱، ص ۱۳۹)، آورده‌است که «در شب میلاد خاتم‌المرسلین(ص)، ایوان کسری [در تیسفون: مدائن] شکاف برداشت و چهارده کنگره آن فروریخت.

آتشکده پارس که روشنایی آن هزار سال دوام آورده‌بود، به خاموشی گرایید و دریاچه ساوه خُشک شد.» در دیگر مکتوبات نیز، گزارش‌هایی از «ارهاصات» شب ولادت پیامبراکرم(ص) وجود دارد؛ در تاریخ به وقایع شگفت‌انگیز و خارق‌العاده مرتبط با زندگی انبیاء علیهم‌السلام، ارهاصات گفته می‌شود. شاید مشهورترین «ارهاص» مرتبط با ولادت حضرت محمد مصطفی(ص) که مستند قرآنی هم دارد، واقعه عام‌الفیل و نابودی سپاه ابرهه باشد که قصد تعرض به حریم امن خانه خدا را داشتند و پروردگار بر سر آن ها سنگ‌های «سجّیل» را فرو ریخت و همگی را «مانند کاه جویده شده» (کَعَصْفٍ مَأْکُولٍ: سوره فیل، آیه ۵) گردانید.

رسول حق(ص)، چنان‌که قرآن نیز گواهی داده‌است، یتیم به دنیا آمد؛ «أَلَمْ یَجِدْکَ یَتِیمًا فَآوَی»(ضحی، ۶) با این حال، از همان بدو تولد در میان خاندان خود و بلکه همه اهالی مکه عزیز بود و او را دوست می‌داشتند. بعد از بیان این مقدمه کوتاه، در ادامه، روایت شیرین نخستین روز‌های ولادت حضرت ختمی‌مرتبت(ص) را با قلم شیوا و شیرین حضرت آیت‌ا… جعفر سبحانی در جلد نخست کتاب ارجمند «فروغ ابدیت»، مطالعه خواهید کرد.

مراسم نام گذاری پیامبر اکرم (ص)

«روز هفتم فرارسید. عبدالمطلب برای عرض سپاس گزاری به درگاه الهی، گوسفندی کشت و گروهی را دعوت کرد و در آن جشن با شکوه که از عموم قریش دعوت شده بود، نام فرزند خود را «محمّد» گذاشت. وقتی از او پرسیدند: چرا نام فرزند خود را محمّد انتخاب کردید، در صورتی که این نام در میان اعراب کم‌سابقه است؟ گفت: خواستم که در آسمان و زمین ستوده باشد … قطعا، الهام غیبی در انتخاب این نام بی‌دخالت نبوده است زیرا نام محمّد، اگرچه در میان اعراب معروف بود ولی تا آن زمان کمتر کسی به آن نامیده شده‌بود.

طبق آمار دقیقی که بعضی از تاریخ نویسان به دست آورده‌اند، تا آن روز فقط ۱۶ نفر به این اسم نام‌گذاری شده‌بودند … قرآن مجید، رسول گرامی را به دو یا چند نام معرفی می‌کند. در سوره‌های آل‌عمران، محمد، فتح و احزاب، در آیه‌های ۱۳۸، ۲، ۲۹ و ۴۰، او را به نام «محمد» و در سوره صف، آیه ۶ به نام «احمد» خوانده است. علّت داشتن دو نام این است که مادر رسول خدا، پیش از جدّش، نام او را «احمد» گذارده بود، چنان که در تاریخ منعکس است.»

«احمد» نام مشهور پیامبر اکرم(ص)

«هر کس مختصر مطالعه‌ای در تاریخ زندگی رسول‌اکرم(ص) داشته‌باشد؛ می‌داند که آن حضرت، از دوران کودکی دو نام داشت و مردم او را با هر دو نام خطاب می‌کردند؛ یکی «محمد» که جد بزرگوارش عبدالمطلب برای او انتخاب کرده و دیگری «احمد» که مادرش آمنه او را به آن نامیده بود. این مطلب یکی از مسلمات تاریخ اسلام است و سیره‌نویسان این مطلب را نقل کرده‌اند و مشروح آن را در سیره حلبی می‌توانید بخوانید.

عموی گرامی وی، ابوطالب که پس از درگذشت عبدالمطلب کفالت و سرپرستی محمد به او واگذار شده‌بود؛ با عشق و علاقه زاید الوصفی، ۴۲ سال تمام، پروانه‌وار به گرد شمع وجود وی گشت و از بذل جان و مال در حراست و حفاظت او دریغ نکرد، در اشعاری که درباره برادرزاده گرامی‌اش سروده، گاهی از او به نام «محمد» و گاهی به نام «احمد» اسم برده‌است و این خود حاکی از آن است که در آن زمان یکی از نام‌های معروف حضرت، همان «احمد» بوده‌است.

  • لینک کوتاه
  • https://savalankhabar.ir/252633

اشتراک این خبر :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *