http://didshahr.ir/251744

03:32 :: 1401/06/27

یکی از اجزاء ضروری زندگی بشر که حتی پس از فوت او نیز به او پیوسته می‌ماند، «نام» آن شخص است.

وکیل برای تغییر نام در تهران و غرب تهران و پروسه تغییر اسم

تغییر نام و حتی نام خانوادگی قوانین خاص و گاها پیچیده ای دارد. به همین دلیل گرفتن یک وکیل تغییر نام شناسنامه می‌تواند بیش از انچه به نظر می‌رسد مفید باشد. این موضوع برای نام‌های مذهبی و قرآنی اهمیت بیشتری دارد. بدون وکیل برخی از درخواست‌های تغییر اسم و سن ممکن نمی‌باشد.

اگر قصد دارید نام یا نام خانوادگی خود یا شخص دیگری را تغییر دهید، می‌توانید با اخذ مشاوره حقوقی رایگان از یک وکیل تغییر اسم، نسبت به روند قانونی این نوع پرونده‌ها آگاهی یابید.

دلایل تغییر اسم و نیاز به وکیل تغییر نام در تهران

یکی از اجزاء ضروری زندگی بشر که حتی پس از فوت او نیز به او پیوسته می‌ماند، «نام» آن شخص است. «نام» هرکس چیزی فراتر از حروف و کلمه است و بخش مهم هویت او تلقی می‌شود. استفاده از نام برای تعیین هویت افراد، قرن‌هاست که با زندگی بشر امتزاج یافته است. هیچ فردی را نمی‌توان یافت که با نامی شناخته نشود. در واقع «اسم» هر شخص اولین چیزی است که او را با آن می‌شناسند.

«نام» هر فرد چیزی است که خود در انتخاب آن در بدو تولد نقشی ندارد. اهمیت نام‌گذاری به حدی است که حتی در احادیث اسلامی نیز بر انتخاب نام نیکو تأکید ویژه‌ای شده است.

با گذشت زمان فرد ممکن است به هر دلیل قصد کند، نام خود را تغییر دهد. حتی بسیاری از افراد با نام مستعار دیگری در بین اطرافیان شناخته می‌شوند، در حالیکه نام ثبت شده در شناسنامه آنان چیز دیگری است.

دعاوی و پرونده‌های تغییر اسم، در دسته دعاوی اسناد سجلی (ثبت احوال) قرار می‌گیرند که گاهی حصول نتیجه دلخواه از آن به سبب موانع قانونی دشوار است؛ به ویژه اگر نام اصلی فرد جزو نام‌هایی باشد که تغییر آن تنها با نام‌های هم‌ارزش ممکن باشد. به‌عنوان مثال تغییر نام‌های مذهبی به غیر مذهبی اغلب غیرممکن است، مگر آنکه به نام‌های مذهبی رایج‌تر تغییر یابد.

چنانچه برای آشنایی با شرایط و مراحل تغییر نام و همچنین چگونگی رفع موانع پیش روی این دعاوی به دنبال یک وکیل برای تغییر نام در تهران هستید، از مشاوره تخصصی همکاران ما در کیا وکیل بهره‌مند شوید.

شرایط تغییر نام و اسم در قانون

در میان اسناد قانونی موجود، سه منبع قانونی مهم که در فرآیند دادرسی دعاوی تغییر اسم مورد استفاده قرار می‌گیرند، قانون مدنی، قانون ثبت احوال و دستور‌العمل تغییر نام هستند.

طبق ماده ۹۵۶ قانون مدنی ایران افراد به محض تولد از حقوق مدنی متمع خواهند شد. بنابراین حق داشتن نام یکی از حقوق بنیادین افراد تلقی می‌شود. طبق قانون ثبت احوال، انتخاب نام باید به‌گونه‌ای باشد که موجب هتک حیثیت مقدسات اسلامی نشود. ضمن اینکه نام باید متناسب با جنس فرد باشد و در زمره نام‌های زننده و مستهجن قرار نداشته باشد.

دعاوی تغییر نام در دسته دعاوی و پرونده‌های حقوقی غیرمالی قرار دارند و صرف داشتن قصد تغییر نام از سوی خواهان که صغیرغیر ممیز، مجنون یا سفیه نباشد، برای شروع جریان رسیدگی کافی است.

اشخاص زیر ۱۸ سال نیز چنانچه به تشخیص دادگاه رشید شناخته شوند می‌توانند، نسبت به ثبت درخواست تغییر اسم اقدام نمایند. ولی قهری یا قیم یا سرپرست قانونی نیز می‌توانند، نسبت به ثبت درخواست تغییر نام برای اشخاص محجور، سفیه و غیر رشید تحت ولایت یا قیمومت خود اقدام نمایند.

چنانچه متقاضی ثبت درخواست تغییر نام، در سنین ۱۵ تا ۱۸ سال باشد پس از ثبت درخواست لازم است، نسبت به اخذ موافقت سرپرست قانونی یا ولی خود اقدام کنند.

با کسب مشاوره از وکیل تغییر نام در تهران در گروه حقوقی کیا وکیل، از پیچ‌وخم‌های قانونی و اداری تغییر اسم آگاهی یابید. همکاران متخصص ما با شناخت این موانع، رسیدگی به درخواست شما را تسریع ‌می‌کنند و با حذف مسیرهای غلط، زمان رسیدگی به این دعاوی را کوتاه‌تر کنند.

نکات مهم در مورد تغییر نام و گرفتن وکیل

طبق دستور العمل تغییر نام، هر فرد تنها یک بار می‌تواند، نام خود را بر اساس ضوابط قانونی موجود در این موضوع، تغییر دهد. از طرف دیگر رسیدگی به دعاوی تغییر اسم، در یک مرجع صالح انجام می‌گیرد.

مرجع صالح ممکن است، هیأت حل اختلاف یا اداره کل اسناد هویتی سازمان ثبت‌احوال باشد. با دریافت مشاوره از یک وکیل برای تغییر نام می‌توانید، نسبت به شناخت مرجع صالح رسیدگی به درخواست تغییر نام اقدام کنید.  در برخی موارد برای تغییر اسم، می‌توانید از وکیل خانواده خوب نیز کمک بگیرید.

سایر مقررات عمومی در مورد تغییر نام

پس از تغییر نام، طبق اصول و مقررات موجود نسبت به صدور شناسنامه و اسناد هویتی جدید برای شخص اقدام می‌شود. در عین حال لازم است در سایر مدارکی که بر اساس نام پیشین متقاضی برای وی صادر شده‌است نیز، تغییرات جدید اعمال شود. سایر نکات مربوط به تغییر نام به‌طور خلاصه عبارتند از:

بازگشت به نام قبلی تنها تا پیش از صدور شناسنامه با نام تصویب شده جدید امکان‌پذیر است و پس از صدور شناسنامه با نام جدید، فرد نمی‌تواند به اسم قبلی خود برگردد. البته در موارد استثنا این مورد در کمیسیون نام طرح می‌شود و نسبت به آن تصمیمات لازم اتخاذ خواهد شد.

برای افراد زیر ۱۸ سال نمی‌توان درخواست تغییر نام را از طریق سازمان ثبت احوال پیگیری کرد. در چنین مواردی رسیدگی به دعاوی تغییر نام در مراجع قضایی انجام می‌پذیرد.

چنانچه شخص نتواند، نام خود را از طریق مقررات ناظر بر تغییر اسم در ثبت احوال تغییر دهد، خواهان باید از طریق مراجع قضایی اقدامات لازم را انجام دهد. چنانچه در این شرایط هستید، و قصد دریافت مشاوره از یک وکیل برای تغییر نام در تهران دارید، فقط کافیست با کیا وکیل همراه شوید.

برای تغییر نام و گرفتن وکیل تغییر اسم چه مدارکی لازم است؟

برای تغییر نام لازم است، مدارکی ارائه شود. اصل شناسنامه و رسید واریز تعرفه‌های قانونی برای تغییر نام، از آن جمله‌اند.

در وهله اول فرم درخواست تغییر نام می‌بایست، توسط صاحب شناسنامه یا سرپرست قانونی او یا وکیل صاحب شاسنامه تکمیل شود.

اصل شناسنامه متقاضی برای کسی که خود رأساً برای تغییر نام اقدام می‌کند و طبق قانون صلاحیت وی محرز است.

اصل شناسنامه ولی، قیم و وکیل اگر درخواست کننده، این افراد باشند.

  • لینک کوتاه
  • https://savalankhabar.ir/251744

اشتراک این خبر :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *