http://didshahr.ir/251473

01:46 :: 1401/06/20

جامعه به شدت نیاز به خدمات مشاوره و روان شناسی در این روزها دارد، اما برای مقابله با بیماری‌های روانی پساکرونا باید چه کرد؟

بلایی که کرونا سر ما آورد

فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا گفته که بیش از ۸۰‌ درصد جامعه پس از شیوع کرونا دچار اختلالات روانی شده‌اند.

همه گیری کرونا جهان را در عرصه‌های مختلف وارد بحران کرد و شرایطی برای مردم ایجاد شد که بسیاری از افراد به اختلال‌های روانی مبتلا شدند. به‌تازگی فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا گفته: «ما دوران پسا کرونا نداریم. چون این بیماری همچنان وجود دارد. همچنین تهدیدهای بیشتری وجود دارد که باید برای آن‌ها آماده باشیم. در پایش از ۱۰۰ هزار بیمار کرونایی حدود ۴۹ درصد دارای اختلالات روانی بودند. در جامعه ما بیش از ۸۰ درصد افراد دچار اختلالات روانی شده‌اند. این مسئله خیلی مهم است، زیرا جامعه بسیار آسیب‌پذیر شده است. (منبع خبر: باشگاه خبرنگاران جوان) این آمارها نشان از این دارد که جامعه به شدت نیاز به خدمات مشاوره و روان‌شناسی در این روزها دارد، اما برای مقابله با بیماری‌های روانی پساکرونا باید چه کرد؟

کرونا، یک ضربه‌روانی جمعی در جهان

شیوع کرونا و همه‌گیری آن در دو سالی که گذشت، تاثیرات چشمگیری بر سلامت روان افراد گذاشته و این بیماری را رسما به یک ضربه روانی جمعی در تمامی جهان تبدیل کرده است. در دوران همه‌گیری، افراد با احساسات غیرقابل کنترل زیادی رو‌به‌رو شدند که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به ترس از دست دادن افراد مهم زندگی، غم و سوگ ناشی از فوت اطرافیان و ترس مداوم از درگیر شدن با این بیماری اشاره کرد که همه این احساسات تاثیرات غیرقابل انکاری در به وجود آمدن اختلالات روانی مثل اختلالات اضطرابی و افسردگی دارد تا حدی که بسیاری از متخصصان معتقدند، آخرین موج کرونا، موج افسردگی و اضطراب است و این دو اختلال بزرگ‌ترین گروه مراجعه کننده به مراکز سلامت روان را تشکیل خواهند داد. علاوه بر این، کرونا با کاهش روابط اجتماعی، انسان‌ها را به انزوا کشانده و همین انزوا و تنهایی برای بسیاری از افراد باعث ایجاد یا تشدید علایم بالینی شده است.

برای رهایی از اختلال‌های روانی پساکرونا چه کنیم؟

اولین و مهم‌ترین راهکار، مراجعه به یک روان شناس یا مشاور است تا بتوانید درباره آن‌چه در این زمان بر شما گذشته و تاثیرات مخربی که بر روان شما داشته است، صحبت کنید. این نکته را در نظر داشته باشید که مراجعه به روان‌شناس صرفا به افراد با علایم بالینی پیشنهاد نمی‌شود بلکه هر کسی و با هر حالت روانی می‌تواند از این جلسات بهره ببرد. مطالعه کتاب‌هایی که بتواند به صورت خودیار به شما در کاهش اضطراب و افسردگی کمک کند هم می‌تواند برای ادامه مسیر درمان بسیار مفید باشد. انجام تمرینات ورزشی یا استفاده از روش هایی که باعث آرامش جسم و جان می شود هم می‌تواند بر کاهش اضطراب ناشی از همه‌گیری تاثیر داشته باشد. همچنین انتخاب یک فعالیت هنری در کنار فعالیت‌های روزانه می‌تواند در گذار از این شرایط به شما کمک کند. توجه داشته باشید که اختلال‌های روان پزشکی مانند تمام بیماری‌های دیگر غیرقابل اجتناب است در نتیجه درمان آن هم مثل درمان دیگر بیماری‌ها روندی معمول است. در نتیجه مراجعه به درمانگر را به تاخیر نیندازید و در اولین فرصت به روان شناس مراجعه کنید.

نویسنده : فاطمه محمدی |‌ کارشناس‌ارشد روان‌شناسی بالینی

  • لینک کوتاه
  • https://savalankhabar.ir/251473

اشتراک این خبر :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *