شله زرد نذری مخصوص ماه محرم
مواد لازم برای تهیه شله زرد برای ۴ نفر
برنج نیم دانه: ۲ لیوان
شکر: ۴ لیوان
گلاب: نصف لیوان
خلال بادام: ۱۰۰ گرم
کره: ۱۰۰ گرم
زعفران دم کرده:۲ قاشق غذاخوری
نمک: یک قاشق چای خوری
دارچین: برای تزیین
طرز تهیه شله زرد نذری
۱-روی برنج ها آب ریخته و آرام با دست برنج ها را زیر و رو کنید و آب را بیرون بریزید و مجدد روی برنج ها آب بریزید ، این کار را چندین بار تکرار کنید تا جایی که آب برنج زلال شود.
۲-آب را خالی کنید و یک لیوان گلاب و یک لیوان آب روی برنج ها بریزید و کاسه را کنار بگذارید تا به مدت ۳۰ دقیقه برنج خوب خیس بخورد.
۳-بادام ها را داخل کاسه ای پر از آب بریزید و اجازه دهید تا خوب خیس بخورد و راحت پوست آن ها جدا شود.
۴-پس از گذشت ۳۰ دقیقه از زمان خیس خوردن برنج با مخلوط آب و گلاب،در قابلمه ای که برای پخت شله زرد تدارک دیدهاید هشت لیوان آب بریزید.
۵-سپس قابلمه را روی حرارت بگذارید تا آب به جوش بیاید و بعد مخلوط برنج و آب و گلاب را داخل قابلمه بریزید تا مجدد آب به جوش بیاید.اگر روی آب کف ایجاد شد آن ها را بردارید و حرارت را کم کنید تا برنج بپزد.
۶-سپس کمی از برنج را امتحان کنید اگر اطراف برنج نرم بود و مغز آن کمی سفت بود، شکر را اضافه کنید و خوب مواد را هم بزنید تا ته نگیرد.
۷- پس از حل شدن شکر، شله زرد را هم بزنید تا ته نگیرد.
۸-سپس بادام ها را پوست و خلالی کنید و داخل شله زرد بریزید.
۹- زعفران دم کرده را همراه با کمی نمک به شله زرداضافه کنید. ۱۰-سپس شله زرد را هم بزنید تا به قوام برسد.
۱۱-زمانی که احساس کردید شله زرد به غلظت مطلوب رسیده است کمی از شله زرد را داخل یک کاسه مناسب بریزید و اجازه دهید تا کمی خنک شود و آن را بچشید.
۱۲-اگر غلظت آن خوب بود کره را به شله زرد اضافه و ۵ دقیقه بعد شعله را خاموش کنید اما اگر هنوز شله زرد شل بود و به غلظت کافی نرسیده بود زمان بدهید تا بیشتر بپزد.