معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل گفت: ۱۵ داروخانه در استان اردبیل برای اجرای طرح «دارویار» در مرکز استان و شهرستانها انتخاب شدهاند.
محمد جوهری در نشست بررسی طرح «دارویار» در اردبیل اظهار کرد: طرح «دارویار» با هدف افزایش تعداد داروهای تحت پوشش بیمه و کاهش هزینههای پرداختی از سوی بیماران اجرایی شده است.
وی با اشاره به اینکه اجرای طرح «دارویار» برای تأمین داروهای یارانهدار در این استان از هفته گذشته در اردبیل آغاز شده است، تصریح کرد: در طرح «دارویار» یارانه داروها به انتهای زنجیره منتقل میشود و از طریق بیمهها به مصرفکننده نهایی تخصیص مییابد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل این اقدام را در راستای سیاستهای کلی نظام سلامت مبنی بر مدیریت منابع از طریق نظام بیمهای اعلام کرد و گفت: سه واحد داروخانه در مرکز استان و یک واحد داروخانه در هر کدام از شهرستانهای استان اردبیل به عنوان همکار طرح «دارویار» انتخاب شدهاند.
جوهری با بیان اینکه ۳۶۶ قلم داروی تولید داخل نیز با اجرای این طرح از سوی شرکتهای بیمهای در اختیار بیماران قرار میگیرد، افزود: این داروها پیش از این تحت پوشش بیمه قرار نداشت و با اجرای طرح «دسترسی بیماران به داروها» روانتر خواهد شد.
وی هدف از اجرای طرح «دارویار» را تأمین نظاممند داروهای خاص و کمیاب تولید داخل و حذف یارانه اختصاص یافته به این داروها به منظور جلوگیری از قاچاق آنها خاطرنشان کرد: با اجرای طرح «دارویار»، بدون اینکه هزینه مازادی به بیمار تحمیل شود داروی مورد نیاز در اختیار آنها قرار میگیرد.
جوهری مزیتهای اجرای این طرح را یادآور شد و اضافه کرد: توزیع یارانه دارو متناسب با نیاز بیماران، بهرهمندی همه دهکها از یارانه، تغییر نکردن پرداخت از جیب بیماران، اجرای بیمه همگانی برای آحاد مردم، برقراری پوشش بیمهای برای داروهایی که پیش از این تحت شمول حمایتهای بیمهای نبودهاند، اصلاح الگوی مصرف دارو و کاهش تقاضای القایی، کنترل قاچاق معکوس و رشد صادرات رسمی دارو، حمایت ویژه از داروهای مصرفی بیماران خاص و صعبالعلاج از جمله این مزایا است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: با توجه به اینکه در طرح «دارویار» قرار است یارانه دارو از مسیر بیمهها به مردم تخصیص یابد، بیمه شدن همه مردم یکی از اصول اجرای این طرح است.
جوهری اظهار کرد: بر همین اساس از مدتی پیش تلاشها برای ایجاد پوشش همگانی بیمه سلامت آغاز شده که ریشه این تلاشها مصوبه نمایندگان مجلس در قانون بودجه ۱۴۰۱ کل کشور است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل تصریح کرد: نمایندگان مجلس در قانون بودجه مبلغ ۶ هزار میلیارد تومان به برقراری پوشش بیمه برای افراد فاقد بیمه اختصاص دادهاند.