با نصب شیرهای کمفشار و تقویتکنندههای شناور که هزینه چندانی ندارند می توانید به میزان قابلتوجهی در مصرف آب ماهیانه خانهتان صرفهجویی کنید.
خبرنگار: رئوف رحیمی
والدین حتما برای آموزش فرزندانتان برای استفاده از روشهای صرفهجوییکننده در مصرف آب زمان بگذارید. یادتان باشد مسئله کمبود آب را جدی بگیرید و صرفهجویی در مصرف آن رابه یکی از عادتهای خانواده درآورید.
کنتور آب خانه را بخوانید، دو ساعت از آب استفاده نکرده و دوباره شماره آنرا بخوانید. اگر شماره یکسان نباشد حتما نشتی در خانه وجود دارد.
نیازی نیست که وقتی مشغول مسواک زدن هستید آب همان گونه باز بماند. فقط کافی است ابتدا آنرا باز کرده، مسواکتان را خیس کنید و آب را ببندید و در آخر کار موقع آب کشیدن دهان آنرا باز کنید.
باز گذاشتن شیر آب برای به منظور خنک شدن برای نوشیدن موجب هدر رفتن آب میشود. می توانید آب آشامیدنیتان را در بطری در یخچال نگهداری کنید.
بیشتر باغچهها فقط به یکبار در هفته آبیاری نیاز دارند. در فصلهای خشک میتوانید آبیاری باغچه را به کل متوقف کنید و باغچه خشک و قهوهای خواهد شد. با آمدن هوای خنکتر شبنم صبحگاهی و باران باغچه را دوباره به حالت طبیعی خودش برمیگرداند.
آبیاری گیاهان در اول صبح بسیار بهتر از شب است، زیرا از رشد قارچها پیش گیری می کند. همچنین آبیاری در صبح زود و اواخر شب تبخیر شدن آب پای گیاهان را نیز کاهش میدهد. از آب دادن به گیاهان در هوای پُرباد خودداری کنید، زیرا باد تبخیر آب را افزایش میدهد.
صرفه جویی در مصرف آب فقط معضل ایران نیست. کم آبی گریبان نیمی از جمعیت جهان را گرفته است، سرانه منابع جهانی آب که با رشد جمعیت کاهش می یابد.
بررسی ها نشان می دهد که بین ٣٠ تا ۴٠ درصد آبی که وارد منازل می شود در آشپزخانه مصرف می شود.
صرفه جویی در آب با آموزش آغاز می شود. ارزش صرفه جویی در آب و اینکه چطور باعث پس انداز درآمد خانواده و کمک به حفظ محیط زیست می شود را توضیح دهید.
راهکارهایی برای کاهش مصرف آب در خانه