معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: تعداد مراجعین سرپایی و بستری روزانه کرونایی در استان اردبیل به ۳۵۰ نفر رسیده است.
محمد جعفرزاده اظهار کرد: به غیر از خلخال، مابقی شهرهای استان اردبیل دارای رنگ آبی هستند و رنگ زرد خلخال نیز به دلیل افزایش مراجعات سرپایی و بستریها است که امیدواریم سایر شهرها به رنگ زرد، نارنجی و قرمز تغییر چهره ندهند.
وی تصریح کرد: به نسبت دهه اول تیرماه که تعداد مراجعات حدود ۶۰ نفر بود، در دهه دوم این تعداد به ۳۵۰ نفر در روز رسیده که نشان از افزایش ۶ برابری میزان مراجعات سرپایی کرونا است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل به آغاز پیک هفتم کرونا اشاره کرد و گفت: هر چند در این پیک فوتی نداشتیم اما باید مراقبتهای بهداشتی را افزایش دهیم تا بار مراجعه، بستری و یا فوتیهای کرونا در این پیک کمتر از پیکهای قبلی باشد.
جعفرزاده به پوشش واکسیناسیون در استان تا ۴۵ درصد در دز یادآور و سوم اشاره کرد و افزود: هر چند در سطح کشور نیز این آمار در همین حوالی است اما استفاده از ماسک و تزریق دز یادآور را به هموطنان توصیه میکنیم تا با توجه به ازدحامهای مناسبتی پیش رو از سلامت بیشتر بهرهمند شوند.
وی به عادیانگاریها در جامعه اشاره کرد و ادامه داد: هر چند مراکز تجمیعی واکسیناسیون بساطش برچیده شده ولی در ۳۷۰ مرکز بهداشتی و جامع سلامت با تزریق واکسن کرونا در کنار واکسنهای دیگر ادامه دارد و هیچگونه تعللی در این زمینه قابل قبول نیست.
جعفرزاده با رد شایعاتی مبنی بر تزریق واکسن تاریخ مصرف گذشته خاطرنشان کرد: به هیچ وجه چنین موضوعی صحت ندارد و در استان اردبیل تمامی واکسنهای تزریقی به روز و دارای برند معتبر است و به هیچ وجه مردم به شایعات بیپایه و اساس توجه نکنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: همه باید از عادیانگاری پرهیز کنیم و در کنار تزریق واکسن در برابر سویه جدید بی. آ .۴ و بی. آ .۵ نسبت به سالمسازی خود و دیگر هموطنان مراقبتهای جدیتری را انجام دهیم.
جعفرزاده از فعال شدن قرارگاه شهید سلیمانی و ستاد کرونا در استان خبر داد و ادامه داد: تلاش ما بر این است تا با بها دادن به تزریق واکسن و رعایت موازین بهداشتی از شرایط فعلی به سمت ایمنسازی بیشتر حرکت کنیم تا مردم نگرانی و دغدغهای در این مورد نداشته باشند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل اظهار کرد: علائم پیک هفتم بیشتر تب و سردرد، شکم درد و علائم تنفسی فوقانی است که کمتر با درگیریهای ریه همراه است که هموطنان به محض مشاهده این علائم باید به مراکز بهداشتی، درمانی مراجعه کرده و مراقبتهای لازم را انجام دهند.