شربت ریواس، ضد عطش و تابستانی
ریواس به دلیل مزه ترش و ملس آن یکی از بهترین انتخابها برای شربت در تابستان است.
روش درست کردن شربت ریواس
۱- پوست ساقه ریواسها را بگیرید و آنها را بشویید. سپس مغز سفید آن را به تکههای ۸ سانتیمتری برش بزنید و در یک قابلمه مناسب بریزید. آب را داخل قابلمه بریزید تا روی ریواسها را بگیرد و روی شعله ملایم گاز قرار دهید و در قابلمه را ببندید.
۲- ریواسها را بهمدت ۲۰ دقیقه با شعله ملایم بجوشانید تا نرم شود. در حین پخت ریواسها، کف روی آب را با ملاقه جدا کنید.
۳- ریواسهای نرم شده را از صافی رد کنید. سپس شکر را به آب ریواس که حالا رنگ گرفته و کمی مات شده است، اضافه کنید و دوباره روی شعله قرار دهید. شربت را گاهی هم بزنید تا شکر کاملا حل شود. برای حل شدن شکر در آب ریواس، تقریبا به ۵ دقیقه زمان نیاز دارید.
۴- یک ساقه کوچک نعناع یا پونه را در شهد بیندازید تا عطر خود را به شربت بدهد. وقتی شربت به غلظت مدنظر شما رسید، آن را از روی شعله گاز بردارید و پس از خنک شدن، در شیشه مناسب استریل شده بریزید و در یخچال قرار دهید.
۵- برای سرو، یک تا دو قاشق غذاخوری شربت را همراه با آب داخل یک لیوان بریزید. سپس آن را با برگ نعناع تزیین و سرو کنید.
مواد لازم برای درست کردن شربت ریواس
ریواس: یک کیلوگرم
شکر: ۸۰۰ گرم
آب: ۴ فنجان
نعناع یا پونه: یک ساقه کوچک
برگ نعناع برای تزیین: به مقدار لازم