هر اندوه و غمگینی که نشانه افسردگی نیست، در این مطلب سعی داریم اطلاعات بیشتری در مورد افسردگی ارائه دهیم.
همه ما گاهی اوقات احساس بدخلقی و غمگین بودن داریم؛ این تجربه کاملا طبیعی است و ارتباطی با افسردگی ندارد. پس اگر اینطور وقتها به دیگران چنین واکنشی نشان میدهیم «چیه باز افسرده شدی؟»، احتمالا افسردگی را درست نمیشناسیم.
افسردگی حالتی از غمگینی است که برای هفتهها، ماهها یا حتی بیشتر طول بکشد.
این اختلال صرفا با تأثیر بر خلق و خو شناخته نمیشود بلکه باید بر عملکرد اجتماعی و تحصیلی تأثیر منفی بگذارد و عمدتا با این نشانهها خودش را نشان میدهد؛ انرژی پایین، مختل شدن خواب و اشتها و از دست دادن علاقه به چیزهایی که قبلا منشأ لذت بودهاند.
افسردگی همچنین بر نحوه تفکر و احساس فرد درباره خود هم تأثیر میگذارد؛ ممکن است راجع به خود احساس بدی داشته باشد یا خود را بهخاطر دوران سختی که در آن قرار دارد، سرزنش کند درحالیکه فرد تقصیری در مبتلا شدن به افسردگی ندارد.
افرادی که دچار افسردگی میشوند، اغلب احساس تنهایی میکنند. ممکن است تصور کنند که هیچکس متوجه رنج آنها نمیشود یا اهمیتی نمیدهد.
این اختلال، بهمعنی شکست فرد در زندگی نیست و شایعتر از آن چیزی است که مردم فکر میکنند. افسردگی میتواند بهآهستگی شروع شود با مرور زمان شدت بیشتری پیدا کند، بنابراین لازم است که در سریعترین زمان ممکن مورد توجه و درمان قرار بگیرد.
شرایط زندگی فرد دچار افسردگی با توجه و مراقبت بهتر میشود.
اگر با توجه به آنچه گفته شد، فکر می کنید ممکن است افسرده باشید، سه پیشنهاد که در ادامه میخوانید، برایتان مفید خواهدبود.
۱- با یک بزرگ سال مورداعتماد صحبت کنید. این فرد میتواند یکی از والدین، معلم یا آشنای مطمئنی باشد. به آنها درباره شرایطتان توضیح بدهید. این کار ممکن است برایتان دشوار باشد اما درنهایت به شما کمک خواهدکرد که کمتر احساس تنهایی کنید و مسیر درستی را برای دریافت کمک تخصصی پیدا کنید.
۲-حرف زدن با یک فرد قابلاعتماد، قدم مهمی در درمان افسردگی است اما کافی نیست. این فرد قرار است به شما کمک کند که به یک درمانگر ماهر مراجعه کنید. همانطور که متوجه شدید افسردگی چیزی بیشتر از یک احساس غمگینی است و بنابراین نیاز به برنامه درمانی دارد. روند درمان هم به صبوری و مداومت نیاز دارد.
۳- اگر به هر دلیلی به یک بزرگ سال قابلاعتماد دسترسی ندارید، با مراکز مشاوره تلفنی تماس بگیرید. فردی که پشت خط به حرفهای شما گوش میکند، موقتا راهکاری برایتان خواهدداشت و شما را در پیدا کردن یک درمانگر متخصص راهنمایی خواهد کرد.
منبع: kidshealth.org