مربای پوست هندوانه؛ صبحانه ویژه تابستان
مواد لازم برای تهیه مربای پوست هندوانه
پوست هندوانه: ۲۰۰ گرم (حدودا یک کاسه ماستخوری)
شکر: یک پیمانه
آب: یک پیمانه
آب لیمو: یک قاشق غذاخوری
چوب دارچین: یک تکه
پودر زنجبیل و پودر هل: نوک قاشق چایخوری
زعفران آسیاب شده یا رنگ خوراکی قرمز: به میزان لازم
طرز تهیه مربای پوست هندوانه
۱- پوست هندوانه را تمیز بشویید و خرد کنید. پوسته سبزرنگ را جدا کنید و بخش سفید پوست را داخل کاسه آب و یخ چند ساعت در یخچال بگذارید.
۲- در قابلمه آب بریزید و روی حرارت قرار دهید. وقتی به جوش آمد ، پوست هندوانه را داخل آب در حال جوش بریزید تا ۲، ۳ دقیقه بجوشد. سپس در آبکش بریزید، روی آن آب بگیرید و اجازه دهید ۴ ساعت دیگر داخل کاسه آب و یخ در یخچال بماند.
۳- آب، شکر، ادویه، چوب دارچین و زعفران را داخل قابلمه روی حرارت قرار دهید تا شکر ذوب شود. آب لیمو را اضافه کنید و وقتی شربت شروع به جوشیدن کرد، پوست های هندوانه را هم بریزید.
۴- در قابلمه را نیمه باز بگذارید تا مربا با حرارت ملایم بپزد و غلیظ شود. حدود یک ساعت زمان برای پخت این مربا لازم است. برای مطمئن شدن از قوام مربا چند قاشق از آن را از بالا به پایین بریزید. اگر شیره از قاشق آویزان شود و با تأخیر بریزد، مربا آماده است. بعد از سرد شدن، آن را داخل شیشه بریزید و در یخچال نگهداری کنید.