درست کردن کباب در دمای بالا میتواند باعث واکنش های شیمیایی مضری شود که خطر ابتلا به بیماری های قلبی، دیابت و سرطان را افزایش میدهد.
کباب درست کردن یکی از تفریحات در روزهای تعطیل تابستان است اما اغلب غذاهایی که مردم کباب میکنند مثل دنده و گوشت قرمز، سوسیس، هاتداگ و گوشت مرغ فراوری شده یا سرشار از چربی اشباع شده یا سدیم هستند.
خبر خوب این است که نیازی نیست بیخیال کباب کردن شوید. در ادامه به شما چند پیشنهاد برای داشتن کباب سالم را خواهیم گفت.
پروتئین های سالم تری را انتخاب کنید
مردم اغلب گوشتهای چرب را انتخاب و آنها را برای مدت طولانی کباب میکنند. در صورتی که گوشتهای سالمتری مانند مرغ و ماهی گزینههای بهتری هستند.برای داشتن یک کباب سالم،گوشت را از قبل بپزید تا زیاد نیاز به آتش نداشته باشد، درجه حرارت را کم کنید و گوشت را به قطعات کوچکتر برش دهید.از خوردن قسمت سوخته گوشت بپرهیزید همچنین سعی کنید چربی روی آتش نچکد زیرا باعث افزایش مواد شیمیایی مضر خواهد شد.
از چاشنی ها استفاده کنید
افزودن فلفل و دیگر ادویهها به گوشت قبل از کباب کردن ممکن است واکنشهای شیمیایی مضر را تا حد زیادی کاهش دهد.
مثلا برای یک همبرگر ۱۲۰ گرمی به یک قاشق چای خوری فلفل یا دیگر ادویهها نیاز دارید. استفاده از ریحان، مریمگلی، آویشن، رزماری، پونهکوهی و مرزنجوش بهاندازه فلفل سیاه موثر است. همچنین آنتیاکسیدانهای موجود در چاشنیهایی مانند سیر و پاپریکا به جلوگیری از تشکیل ترکیبات شیمیایی کمک میکند.
سبزیجات را فراموش نکنید
علاوه بر گزینههای محبوب مانند ذرت، سبزیجات خوشطعم زیادی برای انتخاب وجود دارد. چند سیبزمینی شیرین یا فلفل سبز، پیاز یا کدوسبز را کبابی کنید. انتخاب نانهای سبوسدار و غذاهای جانبی مانند سالاد لوبیا راه دیگری برای سالمتر کردن کباب و سلامت قلب است. میتوانید لوبیا را با جعفری تازه و گوجهفرنگی و پیاز مخلوط و با آنها سالاد درست کنید.
منبع: دویچه وله