http://didshahr.ir/248062

09:41 :: 1401/03/31

در پی ابتلاء چهار نفر به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در استان و تایید تشخیص قطعی دو نفر به این بیماری…

تب کریمه کنگو crimean-congo-fever

در پی ابتلاء چهار نفر به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در استان و تایید تشخیص قطعی دو نفر به این بیماری و با توجه به مشترک بودن بیماری و انتقال آن از دام به انسان و چرخش ویروس در منطقه ؛ روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان اردبیل با صدور اطلاعیه مجدد درباره تشدید بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو هشدار داد و از عموم مردم خواست با دقت و حساسیت بیشتری موارد بهداشتی ذیل را رعایت فرمایند.

۱- بیماری تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دام و یک بیماری حاد تب دار و خونریزی دهنده ای است که از طریق گزش کنه یا تماس با خون و ترشحات لاشه دام و انسان آلوده منتقل می شود بنابراین لازم است دامداران ، کارگران دامداریها ، ذبح کنندگان و سلاخان ، کارگران کشتارگاهها و تمام افراد مرتبط با دام بیشتر ار دیگر افراد نکات بهداشتی را رعایت کنند.

۲- دامداران از انتقال ، خرید و فروش دامهای مشکوک و غیربومی بدون مجوز دامپزشکی خودداری کرده و با استفاده از سموم مناسب که در تمامی داروخانه های دامپزشکی سطح استان موجود است دامها و جایگاههای دامی را به طور مستمر و مداوم سمپاشی کنند و از جداسازی و له کردن کنه های موجود بر روی دامها بپرهیزند.

۳- شهروندان از خرید گوشت های بدون برچسب و مهر بهداشتی دامپزشکی و حاصل از کشتار غیرمجاز دام علی الخصوص در حاشیه جاده ها و روستاهای اطراف شهرستانها خودداری نموده
و پس از خرید گوشت از مراکز معتبر و تحت نظارت دامپزشکی حداقل ۲۴ ساعت گوشت را در دمای یخچال ۴-۰ درجه سانتی گراد نگهداری نمایند.

۴- آلایش خوراکی دامی شامل دل ، جگر ، قلوه به صورت بسته بندی کددار و تحت نظارت دامپزشکی که دارای تاریخ تولید و انقضاء است خریداری نموده ، به مدت ۴۸ ساعت در دمای یخچال ۴-۰ نگهداری کنند و از خرید آن بصورت فله ای و حاصل از کشتار غیرمجاز دام جداً خودداری نمایند زیرا این آلایش در انتقال بیماری به انسان حساسیت بالاتری دارند.

۵- رعایت بهداشت فردی و توصیه های بهداشتی و استفاده از دستکش در هنگام خردکردن گوشت و آلایش دامی ضرورتی اجتناب ناپذیر است.

۶- دام آلوده مخزن و ناقل این بیماری است در حالیکه ظاهر دام کاملاً طبیعی است و دام بیمار بجز تب خفیف علائم کلینیکی خاصی ندارد و در صورت ابتلای انسانی اگر اقدامات درمانی انجام نگیرد می تواند جان فرد مبتلا را به شدت در معرض تهدید جدی قرار دهد.

۷- شهروندان بعنوان ناظر بهداشتی دامپزشکی در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی و کشتار دام در خارج از کشتارگاه مراتب را از طریق تماس با سامانه ۱۵۱۲ یا با شماره تلفن ۳۳۳۹۴۸۰۰ به اداره کل دامپزشکی استان اردبیل گزارش نمایند.

شهروندان توصیه ها بهداشتی دامپزشکی را جدی بگیرند

شهروندان توصیه ها بهداشتی دامپزشکی را جدی بگیرند

  • لینک کوتاه
  • https://savalankhabar.ir/248062

اشتراک این خبر :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *