شربت به لیمو یک شربت سنتی شیرازی است که با بهار نارنج یا گلاب طعمی بی نظیر پیدا می کند
شربت به لیمو علاوه بر عطر و طعم فوق العاده اش ، خواص دارویی بسیاری دارد به عنوان مثال برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است و برای مقابله با گرمازدگی معجزه میکند.
روش تهیه شربت به لیمو:
۱- ابتدا به ها را بشویید، آن ها را پوست و قاچ کنید و قسمت سفت وسط آن ها را به همراه دانه های میوه جدا و سپس آنها را خرد کنید و داخل کاسه ای بزرگ بریزید.۲- داخل کاسه به مقدار مناسب آب بریزید. به اندازه ای که روی سطح به ها را بپوشاند. اجازه دهید به های خرد شده به مدت ۳ ساعت داخل آب بماند و نرم شود.
۳- بعد از ۳ ساعت، به های خیس خورده را داخل آب میوه گیری بریزید و آب آن ها را بگیرید.
۴- تفاله های باقی مانده به را داخل قابلمه بریزید، روی تفاله ها یک لیتر آب گرم بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا عصاره به از تفاله ها خارج شود.
۵- بعد از ۴۰ دقیقه، تفاله ها را از صافی رد و آب و عصاره به را از تفاله ها خارج کنید و داخل قابلمه بریزید.
۶- سپس آبی را که با آب میوه گیری گرفته بودید به عصاره تفالهها اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
۷- شکر را به عصاره به اضافه کنید و اجازه دهید تا رنگ آن قرمز و شربت غلیظ شود. بعد از این که حجم شربت کم شد، اجازه دهید شربت روی حرارت ملایم بجوشد.
۸- کمی بهارنارنج به عصاره به اضافه کنید. سپس کمی آب لیموترش داخل آن بریزید و اجازه دهید تا همه مواد با هم ۲۰ دقیقه بجوشد.
۹- شربت را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید خنک شود. سپس آن را از صافی رد کنید تا کاملا رقیق و خالص شود.
مواد لازم برای تهیه شربت به لیمو:
به: ۲ کیلوگرم
آب :یک لیتر
شکر: ۲ کیلوگرم
بهار نارنج یا گلاب: به مقدار لازم
آب لیمو ترش: نصف استکان