http://didshahr.ir/247871

01:05 :: 1401/03/28

دوستانی دارم که مرا شبیه عابر بانک می بینند!

دوستانم مدام از من درخواست پول می کنند

سوال:

چند وقتی است که یک حس منفی به دوستانم پیدا کردم. من اهل داشتن دوست زیاد و رفیق‌بازی نیستم، کلا ۶ یا ۷ نفریم که با هم ارتباط دوستانه داریم و بیرون می‌رویم. وضع مالی من نسبت به آن‌ها بهتر است. چند وقتی است که پرتوقع بودن‌شان روی اعصابم است. مدام درخواست پول دستی می کنند و انگار من را شبیه عابربانک می‌بینند! چه کنم؟

پاسخ:

مخاطب گرامی، ابتدا می‌خواهم چند نکته‌ای درباره اهمیت داشتن دوست صمیمی به شما بگویم و در ادامه، چند توصیه به شما با توجه به نکات مطرح ‌شده در پیامک‌تان داشته باشم.

داشتن دوست صمیمی یک نیاز اساسی است

داشتن یک یا دو دوست صمیمی برای همه انسان‌ها یک نیاز اساسی است. دوست خوب، کسی است که کنارش احساس خوبی تجربه کنیم و بتوانیم مسائل‌مان اعم از مشکلات و نگرانی‌ها یا حتی اتفاقات خوب زندگی‌مان را با آن‌ها درمیان بگذاریم اما در عین صمیمیت، باید یک سری حد و مرزها بین دوستان رعایت شود تا به این رابطه، آسیبی وارد نشود.

مرزهای‌تان را با دوستان‌تان مشخص کنید

قبل از هر چیز، مطمئن باشید که حتی صمیمی‌ترین دوست‌ها هم مرزهایی دارند که نمی‌گذارد به رابطه‌شان آسیب وارد شود. بهتر است مرزهای خود را با آن‌ها در اسرع وقت مشخص کنید. به نظر می‌رسد دوستان شما انتظارات مسلمی از شما دارند و احتمالا می‌پندارند شما باید به همه انتظارات ‌شان، پاسخ دهید که در واقعیت این ‌گونه نیست.

مدیریت زمان را جدی بگیرید

به این سوال هم فکر کنید که رابطه با دوستان‌تان، کدام یک از نیازهای شما را برطرف می‌کند؟ نیاز به تفریح، صمیمیت یا فرار از اضطراب‌های روزانه؟ دلیل اصلی که از شما می‌خواهم به این سوال فکر کنید و پاسخ دهید، این است که به نظر می‌رسد وقت زیادی را با دوستان‌تان سپری می‌کنید. توجه به این سوال، می‌تواند به شما برای مدیریت میزان ارتباط با دوستان‌تان کمک زیادی بکند.

مهارت جرئت‌ ورزی‌تان را تقویت کنید

با توجه به نکات مطرح شده و این ادعای‌تان که همه دوستان‌تان پرتوقع شده‌اند، توصیه اکید می‌کنم که مهارت جرئت ‌ورزی را در خود افزایش دهید تا در مقابل خواسته‌های ناموجه دیگران نه بگویید. هیچ انسانی با مهارت جرئت ‌ورزی به دنیا نمی‌آید و این یک مهارت کسب کردنی است. در قدم اول، از گفتن نه، نترسید وباید نظرتان را به صورت شفاف به دوستان‌تان بگویید. در آخر به این نکته توجه کنید که چه چیزی در دوستی برای شما ارزش است؟ دوست دارید در دوستی چطور انسانی باشید و دوستان‌تان درباره شما چه بگویند؟ انسانی که همیشه در خدمت دیگران است یا انسانی که صمیمی است ولی رابطه با او حد و مرز دارد؟

نویسنده : هدی معتمد الصنایعی| کارشناس ‌ارشد روان‌ شناس بالینی

  • لینک کوتاه
  • https://savalankhabar.ir/247871

اشتراک این خبر :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *