فرماندار شهرستان پارس آباد در دیدار مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل که در محل فرمانداری انجام شد بر ضرورت ساماندهی کشتارگاه صنعتی دام این شهرستان تاکید کرد.
خبرنگار: رئوف رحیمی
فرماندار شهرستان پارس آباد در دیدار مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل که در محل فرمانداری انجام شد بر ضرورت ساماندهی کشتارگاه صنعتی دام این شهرستان تاکید کرد و گفت وضعیت بهداشتی کشتارگاه صنعتی دام نامناسب بوده و ادامه فعالیت آن با چنین وضعیتی قابل قبول نیست.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان؛ مهندس جابر جهان بین با تاکید بر اینکه وجود چنین کشتارگاهی برای منطقه پتانسیل و ظرفیت بزرگی است افزود متاسفانه عدم مدیریت مناسب، همچنین عدم تمکین صاحب کشتارگاه از دستورالعمل های نظارتی دامپزشکی در رعایت موازین بهداشتی چنین وضعیتی را بوجود آورده و لازم است با همکاری و هم افزایی بین بخشی و ایجاد راهکارهای مناسب برای ساماندهی آن در اسرع وقت اقدام شود.
فرماندار پارس آباد با تاکید بر اینکه دامپزشکی به عنوان متولی اصلی سلامت و بهداشت عمومی جامعه باید با جدیت در حوزه ساماندهی و ارتقاء کیفیت کشتارگاه ورود نماید خاطر نشان کرد فرمانداری با تمام توان و همکاری دستگاههای مرتبط پشتیبان دامپزشکی بوده و قطعا حمایت لازم انجام خواهد شد.
مهندس جهان بین از حساسیت ویژه دامپزشکی در مقابله با کشتار غیر مجاز دام و پلمب ۷۵ واحد قصابی و کباب فروشی این شهرستان در سال گذشته تشکر کرد و گفت علیرغم تلاش شبانه روزی دامپزشکی همچنان معضل کشتار غیر مجاز دام در حاشیه روستاها و محورهای مواصلاتی وجود دارد و لازم است با تشکیل کارگروه های مختلف و اتخاذ تدابیر لازم موضوع حل و فصل شود.
فرماندار پارس آباد در پایان سخنانش به حجم بالای سرمایه و اشتغال بخش اعظمی از اهالی منطقه به حرفه دامپروری و نقش مهم دامپزشکی در کنترل و پیشگیری از بیماریهای دامی بر ضرورت تقویت همه جانبه این ارگاه حوزه تامین امنیت غذایی جامعه تاکید کرد.
انجام تست سل و بروسلوز ۸۵۰۰ راس دام سنگین کشت و صنعت و دامپروری مغان
در ابتدای این دیدار مدیر کل دامپزشکی استان ضمن ارائه گزارش کاملی از فعالیت های دامپزشکی در حوزه های مختلف فعالیت؛ از آمادگی کامل دامپزشکی و مبارزه با بیماریهای دامی در صورت تقویت وترمیم اعتبارات خبر داد و افزود تقویت اعتبارات موجب خدمات رسانی مطلوب به جمعیت دامی منطقه خواهد شد.
دکتر بهلول تکلوی گفت در یک هفته گذشته ۸۵۰۰ راس دام سنگین کشت و صنعت و دامپروری مغان به صورت کاملا رایگان مورد تست سل و بروسلوز قرار گرفته و این عملیات همچنان ادامه دارد.
این مقام مسئول دامپزشکی ادامه داد در یک سال گذشته توانستیم صد در صد جمعیت دامی منطقه را به صورت رایگان تحت پوشش واکسیناسیون تب برفکی ببریم و امسال نیز با تمهیدات انجام شده در تلاش هستیم جمعیت دامی منطقه را به صورت کاملا رایگان در قالب قرارداد خرید خدمت و با همکاری مراکز مایه کوبی بخش خصوصی بر علیه این بیماری مهم و استراتژیک واکسینه نماییم.
دکتر تکلوی به حساسیت ویژه دامپزشکی در مقابله با کشتار غیر مجاز و مبارزه با بیماریهای مشترک بین انسان و دام علی الخصوص بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و تعدد پرونده های ارجاعی به مراجع قضایی در یک سال گذشته اشاره کرد و ضمن تشکر از دستگاه قضایی گفت علیرغم اینکه دامپزشکی فاقد قوه قهریه است ولی دستگاه قضایی همواره یاریگر دامپزشکی است.
مدیر کل دامپزشکی استان ابتلا محتمل و مشکوک دو نفر از اهالی استان به بیماری مشترک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را نگران کننده خواند و خواستار ورود جدی فرمانداریها و دستگاههای حوزه سلامت و بهداشت عمومی به مقوله مبارزه با کشتار غیر مجاز دام و خارج از چرخه نظارت بهداشتی دامپزشکی شد.
وی مجددا از شهروندان خواست توصیه های بهداشتی دامپزشکی را جدی بگیرند و از خرید گوشتهای حاصل از کشتار غیر مجاز و خارج از کشتارگاه جدا خودداری نمایند.