آشنایی با عارضهای که یک واکنش آلرژیک نادر بنام کهیر که این روزها در کمین همه ماست.
کهیر خورشیدی چیست؟
کهیر خورشیدی باعث ایجاد بثورات خارشدار یا کهیر روی هر پوستی می شود که در معرض آفتاب قرار گرفته است. هر چه پوست بیشتر در معرض نور خورشید باشد، واکنش جدیتر خواهد بود. به گزارش Web MD هیچ درمانی برای کهیر خورشیدی وجود ندارد. این عارضه، یک بیماری مزمن و مادامالعمر است که نیاز به مدیریت روزانه دارد. پیشگیری از قرار گرفتن در معرض نور خورشید تنها راه درمان است البته برای برخی افراد لباس محافظ برای مبتلا نشدن به این عارضه وجود دارد اما پیشنهاد میشود تا حد امکان از تماس مستقیم با نور خورشید جلوگیری کنید.
علایم، از تاول تا آنافیلاکسی
علامت اولیه کهیر خورشیدی، شروع ناگهانی درماتیت خورشیدی است. علایم درماتیت خورشیدی عبارتند از: تاول یا کهیر، برجستگیهای ریز روی پوست، درد یا خارش پوست، سرخی پوست و پوسته پوسته شدن و خون ریزی. ممکن است تنها چند لحظه قرار گرفتن در معرض نور خورشید کافی باشد تا واکنش ایجاد شود. واکنش معمولاً محدود به پوستی است که در معرض نور خورشید قرار میگیرد. علاوه بر علایم پوستی، برخی از افراد علایم دیگری مانند سردرد، خستگی، حالت تهوع، تغییرات ضربان قلب و تنفس را گزارش میکنند. اگر نواحی وسیعی از پوست در معرض نور خورشید باشد، علایم میتوانند بدتر شوند. در موارد نادر، کهیر خورشیدی میتواند منجر به آنافیلاکسی(یک واکنش آلرژیک تهدید کننده زندگی) شود. علایم کهیر خورشیدی معمولاً پس از قطع قرار گرفتن در معرض آفتاب شروع به محو شدن میکند. بثورات معمولاً در عرض ۲۴ ساعت از بین میرود، البته تا زمانی که در معرض آفتاب قرار نگیرید. مشخص نیست که چه چیزی منجر به کهیر خورشیدی میشود. کارشناسان معتقدند که این عارضه، یک واکنش ایمنی است. سیستم ایمنی بدن شما به اشتباه سلولهای تحت تاثیر خورشید را به عنوان سلولهای خارجی شناسایی و به آن حمله میکند که این امر منجر به قرمزی، التهاب، خارش و سایر علایم میشود.
نکاتی برای پیشگیری از ابتلا
علاوه بر استفاده از کلاههای لبه پهن، عینک آفتابی و کرم ضد آفتاب که میتوانند از صورت شما محافظت کنند، از آن جایی که کهیر خورشیدی یک آلرژی است، داروهای ضد آلرژی میتواند در کنترل بیماری مفید باشد. پزشک شما ممکن است استفاده از فتوتراپی(قرار گرفتن کوتاه مدت در معرض نور) را برای ایجاد تحمل در برابر نور خورشید پیشنهاد دهد. این درمان از همان روش واکسنهای آلرژی استفاده میکند که در آن دوزهای کوچکی از آلرژنها را دریافت میکنید تا به مرور زمان در برابر آن ها حساسیتزدایی کنید. اگر درمانهای استاندارد اثر مطلوب را نداشته باشند، ممکن است برای توقف واکنشهای هیستامین به داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی نیاز داشته باشید. تحقیقات نشان میدهد که تزریق ایمونوگلوبولینها یا تبادل پلاسما هم زیر نظر پزشک برای کنترل کهیر خورشیدی مفید است.
مهسا کسنوی