http://didshahr.ir/247245

01:34 :: 1401/03/10

در این روزها با گسترش علم روانشناسی و بوجود آمدن مشکلات متفاوت در زندگی، رواندرمانی به یکی از اساسی ترین نیاز ها در زندگی هر فردی تبدیل شده است.

علم روانشناسی و نحوه انتخاب صحیح یک روانشناس بسیار با تجربه

ابتدا از روانشناسی سخن می گوئیم، سپس ویژگی های یک روانشناس خوب را مطرح می کنیم و در سخن پایانی دکتر علوی نژاد را معرفی می نماییم.

روانشناس

رواندرمانی و حوزه های مربوط به آن، در گذشته در ایران بسیار ناشناخته و کم هویدا بوده است. در زمان های گذشته این باور غلط وجود داشته است که اگر فردی دارای مشکلات روحی و روانی است باید به روانشناس مراجعه کند.

به درستی هر فرد سالمی  باید با یک درمانگر ماهر در زندگی خود در ارتباط باشد تا در هر زمان بتواند بهترین مسیر را در زندگی شخصی خود انتخاب نماید.

امروزه علم سلامت روان بسیار گسترده شده است و به شاخه های متفاوتی تقسیم میشود. ما در این مقاله شما را با ویژگی های مهم در انتخاب یک روانشناس خوب و انتخاب یک درمان مناسب آشنا خواهیم کرد. اگر شما هم به دنبال تغییر مسیر و موفقیت در زندگی خود هستید با ما همراه باشید.

ویژگی های یک روانشناس خوب

بسیاری از افراد به علت ترس از اینکه دیگران در جامعه چه نگاهی به آن ها خواهند داشت و یا هزینه و یا باور اشتباه به نداشتن مشکل، به روانشناس مراجعه نمی کنند. در جریان رواندرمانی، فردی که در اولین قدم شروع به انجام تغییرات می کند قطعا فرد مراجعه کننده است.

درمانگر در این ارتباط دو سویه، تسهیل کننده انتخاب مسیر درست و تغییر باور و افکار مراجعه کننده خواهد بود. همانطور که گفته شد کار رواندرمانی یک ارتباط مستقیم و دو طرفه است. همکاری بسیار زیاد فرد مراجعه کننده در سرانجام این ارتباط و نتیجه آن برای فرد، بسیار موثر واقع می شود. روانشناس به وجود آورنده آرامش فکری و برطرف کننده مشکلات فردی و یا خانوادگی فرد مراجعه کننده می باشد.

از نمونه مشکلاتی که باید به دکتر روانشناس مراجعه کرد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

استرسه ای روزانه.

بیماری ها مانند افسردگی یا اسکیزوفرنی.

وسواس فکری و عملی

فوبیا.

شیدایی.

پرخاشگری و خشونت و سایر موارد بر عهده روان درمان میباشد.

علاوه بر این موارد، یک دکتر روانشناس خوب به حل مسائل دیگری مانند اختلاف های زوجین، اختلاف های فرزندان و والدین، ناسازگاری کودکان، مشکلات تحصیلی نیز می پردازد.

چگونه یک روانشناس خوب را انتخاب کنیم؟

بهترین روانشناسان، بنا بر عهد دیرینه خود رازدارترین و قابل اعتمادترین فرد در زندگی شخص مراجعه کننده است. در این مسیر به دور از هرگونه قضاوت های شخصی مسائل را تیزبینانه بررسی می کند و با داشتن علم به روز بهترین راه حل ها را ارائه می دهد. از ویژگی های بسیار مهم در انتخاب یک تراپیست می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دارای مدرک تحصیلی مرتبط باشد.
  • شنونده بسیار خوبی باشد، صبور باشد و عجله در اتمام زمان جلسات مشاوره نداشته باشد. در جلسات مشاوره گفت و گوی شما با مشاور حالتی بسیار طبیعی دارد. مشاور نه زیاد و نه خیلی کم صحبت می کند.
  • بتواند یک رابطه قابل اعتماد و صمیمانه با مراجعه کننده برقرار کند.
  • از قضاوت کردن شخصی و نصیحت کردن مکرر خودداری کند.
  • درمان و حل مشکلات مراجعه کننده، اولین هدف مشاور است و همدلی و درک او نشانه تجربه و ماهر بودن وی است.
  • درمانگر خوب، روند تدریجی پیشرفت درمان را به دقت زیر نظر میگیرد.

چرا خانواده ها نیز به خانواده درمانی و مشاوره خانواه نیاز دارند

یک خانواده قوی ترین روابطی را شامل است که می توانید پیدا کنید. با این وجود، حتی سالم ترین خانواده ها نیز می توانند مشکلاتی را در ارتباطات خود تجربه کنند.

گاهی اوقات، مشکلات مدت زیادی نادیده گرفته می شوند و به دلیل کم اطلاعی از مشاوره خانواده موانع غیرقابل حب می شوند. ممکن است نیاز به یک خانواده درمانگر وجود داشته باشد باشد تا همه اعضاء خانواده را به مسیر درست برگرداند و زندگی آرام ‌تری در خانه شکل بگیرد.

مشاوره خانواده

مشاوره خانواده چیست؟

خانواده درمانی نوعی روان درمانی است که برای حذف مشکلات و ناراحتی ها از طریق بهبود تعاملات بین اعضای خانواده شکل گرفته است. به طور کل، بهتر است همه اعضای خانواده که درگیر مشکل هستند به درمانگر مراجعه کنند. با این وجود، مراجعه همه اعضاء همیشه امکان پذیر نیست. چیزی که مشاوره خانواده را از رواندرمانی فردی متمایز می کند در رویکردها یا چارچوب درمانی است نه لزوماً تعداد افراد در جلسه.

مشاوره خانواده به مشکلات و مسائل به عنوان تعامل هایی هایی توجه می کند که نیاز به اصلاح دارند. و بر نقش انحصاری یک فرد در مشکل تمرکز نمی کند.

به همین دلیل است که اغلب از مشاوره به عنوان “درمان مبتنی بر نقاط قوت” یاد می شود. روابط مثبت بین اعضاء خانواده در سلامت روان کلی هر یک از اعضا خانواده نقش مهمی دارد.

این درمان می تواند در کمک به اعضای خانواده برای سازگاری یا مبارزه یکی از اعضای خانواده با اعتیاد، مسائل طبی یا حتی شغلی موثر باشد. علاوه بر این می توان از مشاوره خانواده برای بهبود شناخت قبل از ازدواج نیز استفاده کرد. به عبارتی مشاوره ازدواج در بهترین حالت خود باید قبل از رسمی کردن پیوند زناشویی صورت پذیرد.

دلایل رایج برای مشاوره خانواده

دلایل زیادی وجود دارد که می تواند شما را به دنبال خانواده درمانی ترغیب کند، از جمله:

فرزند شما در مدرسه یا محیط های اجتماعی دارای مشکل است.

ایک حادثه یا تغییر عمده برای کل خانواده اتفاق افتاده است. مانند تغییر مکان زندگی یا مشکلات قانونی برای یکی از خواهر و برادرها

از دست دادن غیر منتظره یا آسیب به یکی از اعضای خانواده.

سازگاری برای یک عضو جدید خانواده در خانه، مانند تولد یک خواهر یا برادر یا پدربزرگ و مادربزرگی که به خانه شما می آیند.

خشونت خانگی

طلاق

دعوای والدین

مشاوره خانواده یک مجموعه مهارت های تخصصی است. بنابراین اگر به این نوع درمان نیاز دارید، بهتر است که یک متخصص سلامت روان را انتخاب کنید که دارای مدرک دکتری و آموزش و اعتبار منحصر به فرد برای انجام این نوع مشاوره باشد.

مشاوره ازدواج

جستجوی روانشناس

جان کلام، با وجود علم روانشناسی تمامی مشکلات فردی و یا خانوادگی در زندگی قابل درمان می باشند.

امروزه نه تنها افرادی که از مشکلات روحی رنج می برند بلکه تمامی افراد سالم نیز به رواندرمانی نیاز دارند. یک دکتر روانشناس خوب شما را در انتخاب تصمیمات زندگی همراهی می کند.

در لیست روانشناسان ماهر، اسم روانشناس معروف دکتر رامین علوی نژاد به چشم میخورد. دکتر علوی نژاد، دارای مدرک دکتری تخصصی در روانشناسی و همچنین عضو انجمن روانشناسی آمریکا می باشد.

وی در زمینه درمان اختلالاتی مانند: وسواس، زوج درمانی، افسردگی، اضطراب، مشاور خانواده، مشاوره کودک، مشاوره ازدواج سالیان طولانی فعالیت دارند.

روانشناسان بنا بر عهد دیرینه خود، آرامش را برای تمام مراجعه کنندگان خود رقم خواهند زد. قطعا آن ها باعث می شوند احساس کنید در زندگی خود و اطرافیانتان فردی مهم، شایسته، و تاثیرگذار هستید. می توانید به راحتی وارد سایت drraminalavi.com شوید و به صورت آنلاین وقت مشاوره بگیرید و از خدمات تخصصی ایشان بهره مند شوید.

  • لینک کوتاه
  • https://savalankhabar.ir/247245

اشتراک این خبر :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *