جمعی از معاونان و مدیران وزارت بهداشت در این سفر وزیر بهداشت را همراهی و از مراکز و پروژه های حوزه سلامت اردبیل بازدید کردند.
گزارش: صادق پارسا
دکتر بهرام عین اللهی وزیر بهداشت به همراه معاونین توسعه مدیریت و منابع، فرهنگی و دانشجویی و رئیس سازمان غذا و دارو به اردبیل سفر کرده و در فرودگاه اردبیل مورد استقبال استاندار و سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اردبیل قرار گرفت.
دکتر رحیمی، معاون توسعه مدیریت و منابع، دکتر شیراوژن، معاون فرهنگی و دانشجویی، دکتر دارایی، معاون وزیر و رییس سازمان غذا و دارو، پاک آیین، دستیار رسانه ای وزیر و سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، دکتر محمدی، رییس صندوق رفاه دانشجویی وزارت بهداشت و جمعی از مدیران ارشد این وزارتخانه در این سفر حضور داشتند.
ازدید از پروژههای بیمارستانی و درمانی اردبیل، بررسی مشکلات حوزه بهداشت و درمان استان اردبیل و شرکت در جلسه هیات امنای دانشگاه علوم پزشکی اردبیل و شورای سلامت استان از برنامههای پیش بینی شده بهرام عین اللهی در سفر یک روزه به اردبیل بود.
نشست کمیته اقدام مشترک تنظیم بازار استان اردبیل با حضور نماینده دولت
با حضور دکتر بهرام عیناللهی، نماینده دولت و وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سیدحامد عاملی، استاندار اردبیل و جمعی از مسؤولان، نشست کمیته اقدام مشترک تنظیم بازار استان برگزار شد.
استاندار اردبیل در این نشست با ارائه گزارشی از برگزاری روزانه نشستهای کمیته اقدام مشترک تنظیم بازار استان اظهار کرد: پیش از برگزاری این نشستها نیز اطلاعرسانیهای لازم در خصوص ضرورت و نحوه اجرای طرح مردمیسازی یارانهها بهصورت شفاف انجام شد و دستگاهها و نهادهای مختلف در این زمینه همکاری داشتند.
وی بیان کرد: همچنین از زمان آغاز اجرای طرح، نظارتها بر بازار استان اردبیل بهصورت روزانه و با حضور اکیپهای نظارتی متشکل از دستگاههای مرتبط انجام گرفته است.
تصمیمات جدید دولت در حمایت از شرکت های دانش بنیان حوزه سلامت
وزیر بهداشت هم که به عنوان نماینده رییس جمهور برای شرکت در کمیته تنظیم بازار و بررسی مسائل حوزه سلامت استان اردبیل به این استان سفر کرده بود، گفت: افزایش قیمت ها فقط با مصوبه سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان مجاز است و هرگونه افزایش قیمتی که خارج از مسیر این سازمان انجام شود، تخلف و غیرقانونی است.
دکتر بهرام عین اللهی که به عنوان نماینده ویژه دولت به استان اردبیل سفر کرده، در جلسه کمیته اقدام مشترک تنظیم بازار اردبیل، اظهار داشت: در حوزه نظارت بر قیمت کالاها نیاز است که نظارت ها توسط بسیج و دیگر نهادها تشدید شود. از سوی دیگر باید با کمک رسانه ها در تبیین طرح ملی مردمی سازی یارانه ها و تغییرات اقتصادی در دولت سیزدهم، بیشتر همت کرد تا باعث آرامش مردم شود.
وی افزود: دولت سیزدهم مصمم به اجرای طرح ملی مردمی سازی یارانه ها است و در عین حال انتظار نداریم که این طرح بدون هیچ مشکلی اجرا شود بلکه ایرادات در طول اجرای آن مشخص می شود.
وزیر بهداشت تاکید کرد: دولت هیچ تصمیمی برای افزایش قیمت دارو و نان ندارد. اجرای آزمایشی طرح یارانه نان از زنجان شروع شده است. همچنین کمیسیون ویژه قیمت گذاری سازمان غذا و دارو، مرجع تعیین قیمت دارو است و افزایش قیمت دارو خارج از این کمیسیون، تخلف است. در همین حال افزایش نظارت بر قیمت دارو در دستور کار قرار گرفته به گونه ای که دو هزار داروخانه از مجموع سه هزار داروخانه تهران در طول ۴ روز مورد بازدید و نظارت قرار گرفته اند و ۱۱.۶ درصد از تخلفات، مربوط به گرانفروشی بوده است؛ البته در تعیین قیمت دارو، ارز نقش اساسی ندارد؛ بلکه سایر هزینه های تولید در تعیین قیمت دارو نقش و تاثیر دارد.
وزیر بهداشت با اشاره به پوشش بیمه رایگان برای افراد کم درآمد سه دهک اول گفت: امسال برای تامین داروهای بیماران صعب العلاج اعتبارات مناسبی در نظر گرفته شده و طرح «پیک دارو »برای ارسال داروی این بیماران اجرا می شود تا معطل دریافت دارو نشوند. استان اردبیل هم می تواند در اجرای این طرح پیشرو باشد تا با حفظ احترام، دارو به این بیماران برسد.
دکتر عین اللهی یادآور شد: آیین نامه حمایت از شرکت های دانش بنیان حوزه سلامت ، به زودی در هیأت دولت بررسی می شود و این شرکت ها با وجود استادان برجسته علوم پزشکی و ظرفیتی که استان اردبیل دارد، می توانند گسترش یابد.
وی گفت: از سوی رییس جمهور و معاون اول وی برای شرکت در جلسه کمیته تنظیم بازار به اردبیل سفر کرده ام و اردبیل از استانهای موفق در اجرای طرح ملی مردمی سازی یارانه ها است.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: در ایران با یارانه ای که قبلا باعث هدررفت منابع می شد، ۴۰۰ میلیون نفر از کشورهای همسایه از این یارانه ها استفاده می کردند. بنابراین نیاز بود تغییرات گسترده اقتصادی در کشور انجام شود و در این شرایط همه باید به همدیگر کمک کنیم.
لازم به ذکر است؛ جمعی از معاونان و مدیران وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر عیناللهی را در سفر به استان اردبیل همراهی و از مراکز و پروژههای حوزه سلامت اردبیل بازدید میکنند.
نشست بررسی مسائل حوزه سلامت استان اردبیل با حضور وزیر بهداشت
با حضور دکتر بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سیدحامد عاملی، استاندار اردبیل و جمعی از مسؤولان کشوری و استانی، نشست بررسی مسائل حوزه سلامت استان برگزار شد.
در این جلسه که با حضور دکتر بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت، معاونین توسعه مدیریت و منابع، فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، رئیس سازمان غذاودارو، استاندار اردبیل، معاونین استانداری اردبیل و اعضای هیات رئیسه دانشگاه برگزار شد در خصوص مسائل و مشکلات حوزه سلامت استان اردبیل بحث و تبادل شد و تصمیم گیری های لازم بعمل آمد.
توسعه خوابگاه های دانشجویی، ایجاد خوابگاه متاهلین، رفع نیازمندیهای های تجهیزات پزشکی مورد نیاز استان از جمله دستگاه رادیوتراپی دوم، حمایت از بخش خصوصی در حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی و … از جمله مواردی بود که در این جلسه تصمیم گیری و قول مساعد جهت تامین آنها داده شد.
دکتر علی محمدیان سرپرست دانشگاه در جلسه بررسی مسائل حوزه سلامت استان که با حضور دکتر بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت و معاونین توسعه مدیریت و منابع، فرهنگی دانشجویی، رئیس سازمان غذاودارو، استاندار اردبیل و معاونین استانداری و هیئت رئیسه دانشگاه در محل استانداری اردبیل برگزار شد اظهارداشت: برای اولین بار در طول همه گیری کووید۱۹، تعداد بستری بیماری کرونا به صفر رسید و هیچ بیمار بستری کرونا در استان نداریم.
تجهیزات بیمارستانی استان اردبیل نیازمند نوسازی و ارتقا است
سیدحامد عاملی، استاندار اردبیل در نشست بررسی مسائل حوزه سلامت استان با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: استان اردبیل در زمینه تجهیزات بیمارستانی نیازمند نوسازی است و اعتباراتی که در گذشته به این حوزه در استان اختصاص یافته، برای تأمین این تجهیزات و ارتقای استانداردهای درمانی و آموزشی پاسخگوی نیازها نبوده است.
وی گفت: استان اردبیل در زمینه فضای آموزشی حوزه پزشکی، بخش خوابگاهی، تجهیزات تشخیص و درمان سرطانها، رادیوگرافی، سونوگرافی و امآرآی دچار مشکلات و کمبودهایی بوده و لازم است در این راستا تمهیداتی برای استان اندیشیده شود و همچنین برای تأمین فضای بیمارستانی و انتقال بیمارستان فاطمی نیز انجام برنامهریزیهای مورد نیاز، ضروری است.
عاملی افزود: مسائلی همچون عدم حضور پزشک متخصص در برخی شهرستانها بهدلیل نبود مسکن متخصصان، مشکلات ویژه بیماران صعبالعلاج و هزینههای بالای درمانی این بیماران نیز در استان اردبیل وجود دارد که نیازمند مساعدت برای رفع این مسائل هستیم.
این مسئول ادامه داد: تسریع در احداث بیمارستان نجفزاده نیازمند افزایش اعتبارات است.
وی تصریح کرد: در سال گذشته ۵۰ میلیارد تومان برای احداث بیمارستان نجفزاده اردبیل اختصاص یافته که افزایش اعتبارات برای تسریع در اجرای این پروژه ضروری است تا بیمارستان در پایان سال ۱۴۰۲ تکمیل و اقدامات مربوط به تجهیز آن آغاز شود.
عاملی ادامه داد: بسیاری از شرکتهای دانشبنیان استان اردبیل در حوزه سلامت و دارو فعال هستند که برخی ایدهها نیز به مرحله تجاریسازی رسیده است و این شرکتها نیازمند کمک و حمایت هستند که مساعدتها در حفظ سرمایههای انسانی، کمک به تولید و اشتغال تأثیرگذار است.
دیدار وزیر بهداشت با نماینده ولیفقیه در استان اردبیل
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با همراهی سیدحامد عاملی، استاندار اردبیل و جمعی از مسؤولان، با آیتالله سیدحسن عاملی، نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه اردبیل دیدار و گفتوگو کرد.
دکتر بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت در دیدار با آیت الله عاملی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل، با اشاره به شرایط بسیار سخت بیماری کرونا در روزهای اولیه همه گیری اظهار داشت: علیرغم تحریم های ناجوانمردانه و به لطف الهی، کشورمان در مدیریت کرونا در جهان سربلند شد که در نشست هفته قبل مجمع جهانی سلامت در ژنو بر این نکته تاکید شد.
وی افزود: در حالیکه امروز شاهد ۴ فوتی و ۲۰ بستری هستیم و در استان اردبیل هیچ بستری کرونایی نداریم در آمریکا شاهد بیش از ۵۰۰ فوتی کرونایی هستیم.
دکتر عین اللهی با اشاره به محرومیت استان اردبیل از برنامه ریزی وزارت بهداشت در تامین تجهیزات پزشکی مورد نیاز استان از جمله دستگاه رادیوتراپی دوم، تجهیز و توسعه خوابگاه ها و فضاهای آموزشی، حمایت از بخش خصوصی در حوزه سلامت استان، نگاه ویژه به موضوع دانش بنیان و تامین نیروی انسانی مورد نیاز استان خبر داد.
در این دیدار، آیت الله عاملی با اشاره به سفر وزیر بهداشت به استان اردبیل بعنوان نماینده رییس جمهور در جلسه کمیته تنظیم بازار استان، اقدام دولت در اجرای طرح هدفمندی یارانه ها را موثر دانست و اظهار داشت: با وجود ضروری بودن این طرح، لازم است نظارت کافی در توزیع کالاها و همچنین افزایش قیمت سایر اقلام غیرضروری صورت گیرد.
وی با اشاره به اقدام جهادی دولت و وزارت بهداشت در واکسیناسیون، خواستار تجلیل از مدافعان سلامت و خانواده آنها در طول همه گیری کرونا شد.
آیت الله عاملی، حمایت از بخش خصوصی در حوزه سلامت، توجه به شهرستانهای محروم، ضرورت توجه به نیازمندیهای پزشکی استان را از جمله خواسته های حوزه سلامت استان دانست و بر توجه به این مسائل تاکید کرد.
بازدید وزیر بهداشت از بیمارستان بوعلی اردبیل
دکتر بهرام عیناللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با همراهی سیدحامد عاملی، استاندار اردبیل، معاونان وزارت بهداشت و مسؤولان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، از مرکز آموزشی و درمانی تخصصی و فوق تخصصی کودکان بوعلی اردبیل بازدید کرد.
وزیر بهداشت، استاندار اردبیل و مسؤولان کشوری و استانی در این بازدید ضمن عیادت از بیماران، با کادر درمان این مرکز آموزشی و درمانی گفتوگو کردند.
بیمارستان نجفزاده اردبیل تا سال ۱۴۰۳ به بهرهبرداری میرسد
معاون توسعه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بیمارستان نجفزاده اردبیل تا پایان سال ۱۴۰۳ به بهرهبرداری خواهد رسید.
بهروز رحیمی که به همراه وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی به اردبیل سفر کرده است در بازدید از پروژه بیمارستان نجفزاده اردبیل اظهار کرد: بیمارستان نجفزاده اردبیل، با پیشرفت فیزیکی ۱۹ درصدی تا پایان سال ۱۴۰۳ به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی افزود: تحویل پروژه بیمارستان نجفزاده اردبیل جزو مصوبات سفر ریاست جمهوری است.
معاون توسعه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: در برنامههای وزارت بهداشت تعدیل نیروی انسانی وجود ندارد و این درحالی است که تلاش میکنیم ارتقای نیروی انسانی را پیش ببریم.
رحیمی ادامه داد: حفظ و ارتقای نیروهای انسانی وزارت بهداشت در دستور کار است و هیچ برنامهای برای تعدیل نیرو نداریم.
وی همچنین در خصوص، آزمون استخدامی در سالجاری گفت: در راستای اجرای آزمون استخدامی برنامهریزی شده و جلسات مختلفی با سازمان اداری استخدامی برگزار کردهایم.
همچنین معاون توسعه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، از بیمارستانهای فاطمی و امام خمینی(ره) اردبیل و شرکت سرمسازی بازدید داشت.
مصوبات سفر وزیر بهداشت به استان اردبیل؛ از تأمین اعتبار برای افزایش تختهای بیمارستانی تا رفع نیازهای تجهیزاتی و آموزشی
سیدحامد عاملی، استاندار اردبیل در دیدار وزیر بهداشت با نماینده ولیفقیه در استان اظهار کرد:
در سفر ریاست جمهوری به استان اردبیل منابعی برای تسریع در پروژه احداث بیمارستان ۵۰۰ تختخوابی نجفزاده اردبیل اختصاص یافته است.
در سفر امروز وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به استان اردبیل نیز منابع اعتباری جهت تسریع در احداث بیمارستان ۱۰۰۰ تختخوابی و تجهیزات مورد نیاز بیمارستان نجفزاده مصوب شد.
یک ساختمان جهت افزوده شدن به فضای دانشگاه علوم پزشکی اردبیل پیشبینی شده است که تأمین اعتبارات لازم جهت خرید آن توسط وزارت بهداشت در دستور کار خواهد بود و با این اقدام، مشکل فضای محدود دانشگاه علوم پزشکی رفع میشود.
تعمیر بخش مهمی از بیمارستان امام خمینی(ره) اردبیل، تکمیل کتابخانه و فضای آموزشی بال چهارم دانشگاه علوم پزشکی و تأمین آمبولانس از دیگر مصوبات سفر امروز وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به استان اردبیل بود.
دومین دستگاه رادیوتراپی در استان اردبیل مستقر میشود
استان اردبیل در حوزه دستگاه دیالیز دچار کمبود است که مصوب شد نیاز استان در این بخش بهصورت کامل رفع شود و همچنین با توجه به اهمیت درمان سرطان، بهزودی دومین دستگاه رادیوتراپی در استان اردبیل مستقر خواهد شد.
دستگاه مورد نیاز در طب هستهای بهزودی در بخش درمانی دولتی مستقر و فعال خواهد شد و همچنین تأمین نیازهای بیمارستانهای استان اردبیل، تأمین تجهیزات آزمایشگاه ساختهشده توسط خیرین و تصمیماتی در حوزه خوابگاهها نیز مصوب شد.
طی سالیان اخیر استان اردبیل در حوزه سلامت بهخصوص گسترش و افزایش فضای درمانی با کمبودات و محرومیتهایی مواجه بوده است که در دولت سیزدهم رفع این کمبودات بهخصوص در مناطق محروم دنبال میشود.