http://didshahr.ir/246935

00:06 :: 1401/03/02

سازمان بهداشت جهانی خبر از تاثیر دارو و واکسن های آبله روی گونه آبله میمونی داده است.

تکوویریمات داروی مقابله با آبله میمونی

در روزهای اخیر، شیوع غیرمعمول موارد آبله میمونی در اروپا و آمریکا رصد شده و حدود ۱۰۰مورد از بیماری آبله میمونی به تازگی در ۱۲ کشور جهان ثبت شده است. این شیوع باعث شده محققان به دنبال داروی مقابله با این بیماری باشند.

داروی آبله برای آبله میمونی هم موثر است

«سیگا تکنولوژی» یک شرکت امنیت بهداشتی است که تحقیقاتش توسط آمریکا برای مقابله با تهدیدات ناشی از سلاح‌های بیولوژیکی تامین شده است. این شرکت یک داروی ضد ویروسی به نام تکوویریمات برای مبارزه با آبله تولید کرده که از جمله داروهایی است که می‌تواند برای مقابله با آبله میمونی هم کاربرد داشته باشد. در اوایل سال جاری، آژانس دارویی اروپا، تکوویریمات را نه تنها برای آبله بلکه برای آبله میمونی و آبله گاوی که توسط ویروس‌های متعلق به همان خانواده ارتوپاکس ویروس‌ها ایجاد می‌شوند، تایید کرده است.

تکوویریمات وارد می‌شود

مدیر ارشد این شرکت بهداشتی می‌گوید: «داروی ما پیشرفت بیشتر بیماری را متوقف می‌کند و سپس به سیستم ایمنی طبیعی شما اجازه می‌دهد تا ویروس را ریشه کن کند.» وی ادامه می‌دهد: «در حالی که دارو را مصرف می‌کنید و امیدوارید از بیماری نجات پیدا کنید، سیستم ایمنی هم خود را مسلح و بدن یک پاسخ ایمنی محافظتی دریافت می‌کند. ما این فرصت را داشته‌ایم که از دارو در تعدادی از موارد داوطلبانه در بیماران آبله میمونی استفاده کنیم. بنابراین من بسیار خوش بین هستم که این دارو در درمان این بیماری موثر باشد.»

با دارو پیشگیری کنیم؟

در آمریکا این دارو فقط برای درمان آبله علامت دار تایید شده است، اما محققان اعتقاد دارند اگر دارو را زودتر استفاده کنید، زمانی که فردی در معرض تماس قرار گرفته یا تصور می‌شود در معرض قرار گرفته است، می‌تواند به طور کامل از این بیماری پیشگیری کند.

تاثیر ۸۵ درصدی واکسن آبله

واکسن آبله معمولی تا ۸۵ درصد در برابر آبله میمونی ایمنی ایجاد می‌کند. بنابراین سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده ‌است: «درصورت شک به ابتلا به آبله میمونی در صورتی که در سه سال قبل واکسن آبله نزده باشید حتما برای محافظت از خودتان تا روز چهارم بعد از ابتلای احتمالی که هنوز علایم ظاهر نشده اند واکسن آبله را تزریق کنید.»

همچنین سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد: « افرادی که قبل ازسال ۱۹۸۰ متولد شده اند در بیشتر کشورها واکسن آبله را دریافت کرده اند و جای نگرانی کمتری دارند ولی در صورت شیوع باید افراد جوان‌تر این واکسن را دریافت کنند که البته هنوز شیوع چندانی نداشته و الزامی به این کار نیست.»

نظام سلامت ایران باید آماده شود؟

دکتر مینو محرز، متخصص بیماری‌های عفونی در ایران به خبرگزاری رکنا گفت: «با توجه به ارتباطات گسترده جهانی
وقتی یک بیماری ویروسی در کشورهای جهان مشاهده می‌شود، خیلی زود باید منتظر مشاهده موارد ابتلای آن در ایران بود.»خانم محرز به مسئولان بهداشتی در ایران توصیه کرد:« از همین حالا سطح امکانات آزمایشگاهی کشور را برای تشخیص و توالی یابی ویروس آبله میمونی افزایش دهند و پروتکل‌های لازم برای درمان آبله میمونی را تهیه کنند».

ترجمه: کسرا | منبع : یورونیوزو سی دی سی

  • لینک کوتاه
  • https://savalankhabar.ir/246935

اشتراک این خبر :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *