http://didshahr.ir/246662

06:15 :: 1401/02/26

نگاه های تحقیرآمیز همکارم که خانم است، برایم قابل تحمل نیست.

همکارم که خانم است نگاه خاصی دارد

 

سوال:

با یکی از همکارهایم که خانم است، مدت‌هاست مشکل دارم. چند وقتی است به‌طور کلی، ارتباط کاری‌مان را قطع کرده ایم و حتی به همدیگر سلام هم نمی‌کنیم. او نگاه‌های تحقیرآمیزی دارد و این مسئله برای من قابل تحمل نیست؛ البته می‌خواهم این مسئله به خیر و خوشی تمام شود اما نمی‌دانم چگونه؟ راهنمایی ام کنید لطفا.

پاسخ:

شکل گیری بسیاری از کدورت‌ها مبتنی بر برداشت‌های کاملا شخصی و غیرواقع‌ بینانه است که ریشه در انواع باورهای غلط در فرد دارد. برای مثال دو دسته برداشت‌های غلط جنس گرایانه که زنان و مردان همکار در یک سازمان دارند با محوریت تبعیض جنسیتی بین آن‌ها در خصوص حقوق و شأن و پست‌های اداری است. بی‌شک برخی از این باورها کاملا درست است اما اشکال این جاست که نارضایتی ایجاد شده چرا در خصوص همکار مردی است که به هیچ‌وجه در این موضوع نقشی نداشته است و برعکس، برخی آقایان هم باورهای غلطی به همین شکل در خصوص خانم‌ها دارند: «خانم‌ها رو چه به کار سازمانی، آن‌ها برای آشپزی و خانه‌داری و بچه‌داری ساخته شده اند و … ». باورها و شناخت‌های غلط فرد بر تمام رفتار های کلامی و عینی او وارد و موجب بن بست‌های معاشرتی و مراوده‌ای با فرد مقابل می‌شود. این موارد از آن رو مطرح شد که برای به اصطلاح بخشیدن همکار محترم‌تان بدانید که بخش عمده قضاوت شما در موقعیت تنش‌زای منجر به قهر، برگرفته از چه نوع قالب‌ها و باورهایی بوده و خواهد بود. بنابراین هم شما و هم او بی تردید در بخشی از قضاوت‌تان درباره یکدیگر دچار خطای سهوی بوده و هستید. دانستن این موضوع به شدت بر تمایل شما برای گذر و گذشت از به اصطلاح خطای وی موثر است.

نشان ‌دهید که مایل به خاتمه‌دادن کدورت هستید

با وساطت یکی از همکاران ترجیحا خانم که مورد احترام هر دوی شما باشد، می‌توانید به کدورت‌تان خاتمه دهید. البته در نظر داشته باشید که سردی و احیانا بی توجهی همکارتان در اولین بار، موجب تشدید عصبانیت در شما نشود و حوصله کنید. به وی و خودتان فرصت دهید، بی شک فروتنی شما نتیجه‌بخش خواهد بود.

داشتن کینه موجب خشم خود شما می‌شود

اگر به هر دلیلی هنوز همکارتان را نبخشیدید، بدانید حمل خشم و خدای نکرده کینه، بخش زیادی از انرژی ذهنی و روانی شما را می‌دزدد و موجب خشم خود شما می‌شود بنابراین بخشیدن فرد مقابل موجب کاهش جدی میزان عصبانیت شما می شود و از سویی افزایش اعتبار و عزت‌نفس را در پی دارد. در نهایت به خاطر داشته باشید برای بخشیدن همکارتان انرژی زیادی باید صرف کنید و امیدوار باشید. اگر هیچ‌کدام از موارد مطرح شده افاقه نکرد، خوشحال باشید که شما حداکثر تلاش‌تان را کرده‌اید و ایشان متاسفانه حریف خودخواهی خودشان نشدند.

نویسنده : رضا زیبایی | روان‌شناس بالینی

  • لینک کوتاه
  • https://savalankhabar.ir/246662

اشتراک این خبر :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *