http://didshahr.ir/245951

01:05 :: 1401/02/06

مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل با تاکید بر اینکه محصولات دامی استان اردبیل باکیفیت و قابل دفاع است، گفت: سال گذشته چهار هزار و ۵۶۴ تن انواع فرآورده‌های خام دامی در سال گذشته از این استان به کشورهای منطقه خاورمیانه، قفقاز و جنوب شرق آسیا صادر شده است.

دامداری

بهلول تکلوی بیان کرد: در حالی که در سایه فعالیت‌ها و خدمات دامپزشکی، امروز اردبیل در زمینه تولیدات دامی، طیور، عسل و آبزیان به یکی از استان‌های صادرکننده تبدیل شده، با این حال خدمات دامپزشکی در جامعه مغفول مانده و فعالیت‌هایی که تاکنون صورت گرفته به خوبی برای افکار عمومی تشریح نشده است.

وی افزود: آلایش غیرخوراکی مانند پودر گوشت که پیش‌تر حتی برای دور ریختن آنها مشکل وجود داشت و محیط زیست را آلوده می‌کرد، با راه اندازی صنایع تبدیلی از جمله کشتارگاه صنعتی دام اردبیل، در حال حاضر به عنوان فرآورده خام دامی به محصولی ارزآور تبدیل شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل با اشاره به نظارت بهداشتی و کیفی بر صادرات آلایش‌های خوراکی دام به مقصد کشور ترکیه گفت: سال گذشته در این راستا ۶۴ فقره مجوز بهداشتی برای یک هزار و ۴۴۱ تن محصول صادر شد.

وی اضافه کرد: پا و پنجه مرغ نیز که پیش‌تر تهدیدی بهداشتی به شمار می‌رفت، اکنون زیر نظارت بهداشتی اداره‌کل دامپزشکی استان اردبیل به مقصد کشورهایی مانند ویتنام، امارات متحده عربی و تایلند صادر می‌شود.

به گفته تکلوی، سال گذشته ۸۲ فقره مجوز از سوی اداره‌کل دامپزشکی استان اردبیل برای صادرات ۲ هزار و ۳۲۱ تن از این محصول ارائه شد که اشتغال‌زایی و رونق تولید را به همراه داشته است.

وی نظارت بهداشتی و کیفی بر خوراک و مکمل آبزیان را از دیگر اقدامات دامپزشکی استان اردبیل عنوان کرد و گفت: در این بخش هم با اقدامات انجام شده فرصتی جهت تولید و ارزآوری شده صورت می‌گیرد. به طوری که در سال ۱۴۰۰ به میزان ۱۰۴ تن صادرات به مقصد کشورهایی مانند ارمنستان و قرقیزستان انجام شد که امیدواریم از تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران حمایت شود تا این کارهای با ارزش ادامه یابد.

مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل با بیان اینکه اردبیل یکی از استان‌های مهم در تولید عسل است و برنامه‌ریزی شده تا حمایت خوبی در این زمینه صورت گیرد، ادامه داد: سال گذشته ۲۰ فقره مجوز بهداشتی برای صادرات ۳۳۲ تن عسل به مقصد کشورهای عراق و مالزی صادر شد.

وی بیان کرد: محصولات لبنی هم از استان اردبیل به کشورهای گرجستان و جمهوری آذربایجان صادر می‌شود و سال گذشته ۲۲ فقره گواهی بهداشتی برای ارسال ۳۶۴.۵ تن محصول به این کشورها صادر شد.

تکلوی افزود: در حال حاضر دنبه گوسفندی به تنهایی برای استان اردبیل به محصولی ارزآور تبدیل شده است؛ به طوری که سال پیش ۲ تن به کشور جمهوری آذربایجان صادر شد و همچنان در حال گسترش است که امید می‌رود با حمایت‌های ویژه این روند ادامه یابد.

وی اظهار کرد: برای صادرات ماهی زنده به کشور جمهوری آذربایجان نیز ۶ فقره گواهی بهداشتی جهت انتقال ۵۱ هزار و ۳۰۰ قطعه ماهی در سال ۱۴۰۰ صادر شد.

مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل بیان کرد: این آمار نشان دهنده ظرفیت‌های استان در بحث صادرات و تولیدات دامی و نیاز آن به حمایت بیشتر است که در این راستا اداره‌کل دامپزشکی در زمینه راهنمایی، آموزش و تسهیل صدور مجوزهای لازم اعلام آمادگی می‌کند تا صادرکنندگان کشورمان در کشورهای مقصد دچار مشکل نشوند.

وی تاکید کرد: با نظارتی که از سوی مجموعه دامپزشکی صورت می‌گیرد، به جرات می‌توان گفت که محصولات و فرآورده‌های دامی تولیدی استان اردبیل با کیفیت و قابل دفاع است.
حدود چهار میلیون واحد دامی و هشت واحد کشتارگاه صنعتی دام و طیور در استان اردبیل وجود دارد.

صدور ۴۵۰۰ تن فرآورده خام دامی از استان اردبیل

صدور ۴۵۰۰ تن فرآورده خام دامی از استان اردبیل

  • لینک کوتاه
  • https://savalankhabar.ir/245951

اشتراک این خبر :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *