http://didshahr.ir/245831

02:27 :: 1401/02/04

خبرهایی از شیوع هپاتیت در بین کودکان در اروپا به گوش می رسد، عده ای این بیماری را به کووید ارتباط می دهنداما مقامات بهداشت انگلستان آن را رد کرده اند.

کبد

مرکز پیشگیری و کنترل بیماری‌های اروپا در بیانیه‌ای اعلام کرد مواردی از هپاتیت در دانمارک، ایرلند، هلند و اسپانیا شناسایی شده است. مقامات بهداشت، در حال بررسی ۷۹ مورد تایید شده در انگلستان، ۱۴ مورد در اسکاتلند و ۱۵ مورد در سراسر ولز و ایرلند شمالی هستند.هپاتیت خفیف در کودکان به دنبال عفونت های ویروسی بسیار شایع بوده، اما آن چه هم اکنون مشاهده می شود کاملاً متفاوت است.برخی از موارد مبتلا در انگلستان نیاز به مراقبت های تخصصی و تعداد کمی نیاز به پیوند کبد داشته اند.

علت چیست؟

دانشمندان می‌گویند: «به احتمال زیاد ویروسی که باعث علایم آنفلوانزا می‌شود، معروف به آدنوویروس، می تواند علت این بیماری باشد.»پروفسور سوزان هاپکینز، مشاور ارشد پزشکی سلامت انگلیس، می‌گوید که: «مقامات هنوز در حال بررسی عوامل احتمالی هستند که می‌تواند پشت این شیوع ناگهانی باشد، اما محتمل‌ترین علت که تاکنون شناسایی شده، آدنوویروس است.»

این بار تقصیر کووید نیست

پروفسور هاپکینز می‌گوید: «برخلاف شایعات تاکنون هیچ ارتباطی بین شیوع هپاتیت در کودکان با زدن واکسن کووید۱۹ کشف نشده ‌است اما ما علل احتمالی دیگر از جمله کووید۱۹ و عفونت ها یا محرک های محیطی را رد نمی‌کنیم.»

او به آسوشیتدپرس گفت: «اگر هپاتیت نتیجه کووید باشد، با توجه به شیوع بالای کووید۱۹ عجیب است که شاهد شیوع گسترده هپاتیت در سراسر کشور نباشیم. درست است که تست کرونای برخی از کودکان مثبت بوده ، اما WHO گفته است که برای تعیین این که آیا ارتباطی بین این موارد وجود دارد یا خیر، به تجزیه و تحلیل ژنتیکی ویروس نیاز است.»

هپاتیت و علایم آن را بشناسیم

هپاتیت ( التهاب کبد)  معمولاً نتیجه یک عفونت ویروسی است، همچنین می تواند در اثر قرار گرفتن در معرض برخی مواد شیمیایی، نوشیدن بیش از حد الکل، داروها و برخی اختلالات ژنتیکی ایجاد شود. پنج نوع اصلی هپاتیت وجود دارد که توسط ویروس‌های خاص ایجاد می‌شود.برخی از انواع هپاتیت می تواند بدون هیچ مشکل جدی از بین برود، در حالی که برخی دیگر می تواند طولانی مدت باشد.سازمان بهداشت انگلستان به والدین گفته است که مراقب علایم هپاتیت مانند زردی چشم و پوست، ادرار تیره، خارش پوست، درد عضلانی و از دست دادن اشتها در کودکان باشند و در صورت بروز این علایم با پزشک عمومی تماس بگیرند.

پیشگیری با شستن دست‌ها

پروفسور هاپکینز می‌گوید: «برای به حداقل رساندن احتمال عفونت، والدین باید بر شستن و بهداشت دست ها در خانه نظارت داشته باشند و با این کار از انتقال این بیماری جلوگیری کنند.»

مترجم : مهسا کسنوی | منبع : NHS و رویترز

  • لینک کوتاه
  • https://savalankhabar.ir/245831

اشتراک این خبر :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *