مدیرعامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان گفت: در سال زراعی جاری ۱۸ رقم چغندرقند پاییزه در اراضی این شرکت کشت شده است.
اسدالله محسن زاده افزود:علاوه بر آن ۱۸ رقم کلزا، سه رقم باقلا، ۶ رقم گندم و سه رقم جو با همکاری مرکز تحقیقات کشاورزی بصورت مزرعه نمایشی کشت گردیده که در حال حاضر از سطح سبز مناسبی برخوردار است.
وی درباره کشت چغندرقند بهاره گفت: با توجه به مزایای بی شمار کشت زود هنگام چغندرقند بهاره در افزایش دوره رشد، کاهش مصرف آب و استفاده از نزولات جوی ،عملیات کاشت محصول چغندر قند بهاره زودتر از سنوات گذشته در سطح ۹۶۰ هکتار از اول اسفند ماه سال گذشته شروع شد.
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان بیان کرد: به منظور صرفهجویی در مصرف آب و همچنین افزایش راندمان آبیاری و کاهش هزینههای مبارزه با علفهای هرز، هماهنگیهای لازم با امور فنی و عمرانی برای اجرای سیستم آبیاری تیپ در محصول چغندر قند بهاره ، ذرت بذری و همچنین گوجه فرنگی در سطح ۵۰۰ هکتار بعمل آمده است.
وی با اشاره به طرح کاشت مخلوط نخود علوفهای و جو افزود:این طرح درسطح ۵۱ هکتار در بخش ۶ شرکت اجرا شده که در وضعیت فعلی از سطح سبز مناسبی برخوردار می باشد.
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت مغان کل مساحت کشت شده پاییزه شرکت در سال زراعی جاری را ۹ هزار و ۱۳۲ هکتار اعلام کرد و گفت: گندم آبی، جو آبی، گندم دیم، جو دیم، کلزا آبی، گندم بذری، چغندر قند پاییزه، نخود و سیر از جمله محصولات کشت شده در اراضی شرکت می باشد.
وی درباره کاشت نهال صنوبر در اراضی شرکت افزود: به منظور بهرهبرداری بهینه از زمینهای بایر و تپه ماهور که امکان کشت محصولات زراعی وجود ندارد، برای اولین بار با تهیه نهال صنوبر با تسطیح و تجهیز در سطح هشت هکتار واقع در اراضی بخش ۹ کاشت نهال صنوبر اجرا گردید.
شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان با داشتن اراضی وسیع زراعی، ۲ هزار و ۶۰۰ هکتار باغات میوه، مجتمع بزرگ دامپروری، کارخانههای قند، لبنیات، فرآوری میوه و چند واحد تولیدی دیگر از شرکتهای منحصر بفرد کشور محسوب میشود.
این شرکت در اجرای قانون خصوصیسازی در سال ۱۳۸۸ در لیست واگذاریها قرار گرفت و بعد از چهار فقره آگهی درسال ۱۳۹۷ به بخش خصوصی واگذار شد.این واگذاری با توجه به اعتراضهایی که بدنبال داشت در شانزدهم مهرماه سال ۱۳۹۹ با پنج رای موافق و یک رای مخالف هیات داوری ابطال شد.