رضا قاسمیان معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار اردبیل از طرح ویژهای تحت عنوان “لوازم سرزندگی” رونمایی کرد.
قاسمیان در تشریح ابعاد این طرح به موارد ذیل اشاره کرد:
۱- بالا بودن رتبه استان اردبیل در برخی از آسیبهای اجتماعی(نزاع، طلاق، خودکشی و…) یکی از مهمترین دلایل تدوین این طرح است. بخشی از علل این آسیبها، فراتر از مشکلات معیشتی است.
۲- “لوازم زندگی” برای تامین کمیّت زندگی(آسایش) و “لوازم سرزندگی” برای تامین کیفیت زندگی(آرامش) است. هر کس برای لوازم سرزندگی، وقت بیشتری صرف کند، زندگی باکیفیتی خواهد داشت.
۳- هر فرد برای سرزندگی باید “ایمان قوی” و “فکر قوی” و “جسم قوی” داشته باشد. هر فرد به صورت نمادین برای رسیدن به این سرزندگی به سجاده، کتاب و توپ نیازمند است(عبادت، مطالعه و ورزش). سلامت روحی، سلامت فکری و سلامت جسمیِ افراد، آسایش و آرامش همگانی را در یک جامعه سالم شکل میدهد.
۴- نمیتوان به بهانه وجود مشکلات مالی و معیشتی، از خودسازی و سرزندگی غفلت کرد. اگر قرار باشد که پس از حل مشکلات اقتصادی تمامی افراد جامعه، به این امر توجه شود، باید سرزندگی را تا زمان نامعلومی، تعطیل کرد.
۵- این طرح برای توجه بیشتر به توصیه مهم رهبر معظم انقلاب یعنی تحصیل، تهذیب و ورزش میباشد.
۶- ضعف و نقص در هر کدام از این سه دارایی(یعنی ایمان، فکر و جسم)، باعث عدم تعادل و کاهش کیفیت زندگی است. مشکلات روحی، روانی، طلاق، خودکشی، نزاع، قتل، اعتیاد، سرقت و سایر آسیبهای اجتماعی محصول همین ضعف و نقص در این داراییهای حیاتی است.
۷- در استانهایی که میزان سرانه مطالعه(غیردرسی) در آنها بالا است میزان اشتغال نیز بالاست، چرا که مطالعه؛ توان تحلیل، ابتکار و خلاقیت افراد را تقویت میکند و احتمال وقوع کارآفرینی را نیز افزایش میدهد.
۸- از عموم مردم و فرهیختگان جامعه و مدیران و متولیان برنامههای فرهنگی و اجتماعی انتظار داریم در مراسم و مناسبتهایی که دیگران را مورد تقدیر و تشویق قرار میدهند، “لوازم سرزندگی” را در یک بسته شامل سجاده، کتاب و توپ، به افراد مورد نظر، هدیه بدهند تا در گسترش زمینههای سرزندگی جامعه، نقش داشته باشند.
۹- به تمامی مدیران ادارات استان اردبیل، ابلاغ و نظارت میشود که در کنار تلاش شبانهروزی برای ارائه خدمات و رفع مسائل و مشکلات مردم، نسبت به فرهنگسازی “لوازم سرزندگی” اقدام و گزارش نمایند.