http://didshahr.ir/243376

03:56 :: 1400/12/07

آموختن از لحظه تولد آغاز می شود، پدر و مادرها باید به فرزندشان برای کسب استقلال در این مسیر کمک کنند؛ اما چطور؟

چند پیشنهاد برای اینکه فرزند مستقل داشته باشیم

یادگیری یک سفر مادام‌العمر است که از بدو تولد آغاز می‌شود؛ خزیدن، راه رفتن، دویدن، حرف زدن، فکر کردن به خود، هرکدام مرحله مهمی در رشد فرد است و والدین موظف‌اند به فرزندشان در کسب استقلال در این مسیر کمک کنند. اما چطور؟ چه راه‌هایی وجود دارد تا بچه‌ها یادگیرنده‌های مستقلی شوند؟

به فرزندتان اعتماد داشته باشید| به فرزندتان این آزادی را بدهید که کاوش کند، بیاموزد و مسائل را به روش خودش دنبال کند. هر کودکی متفاوت است؛ هیچ الگوی استانداردی برای یادگیری وجود ندارد و نباید وجود داشته‌باشد. فرزندتان باید بداند که شما از او در آموختن چیزهای تازه‌ای که قصد یادگیری‌شان را دارد، حمایت می‌کنید و درعین‌حال باید بداند که برای انجام کارهای مهم به حضور شما نیاز ندارد. راهنمایی کردن کودکان بسیار مهم است اما آن‌ها باید بتوانند، بدون آن‌که احساس فشار کنند، رهبری کار مدنظر را خودشان برعهده بگیرند.

کنجکاوی را تشویق کنید| بچه‌ها به‌طور طبیعی درباره همه‌چیز کنجکاو هستند. اجازه بدهید هرقدر که می‌خواهند، سوال کنند و بهشان فرصت بدهید تا خودشان جواب را پیدا کنند. کنجکاوی و تلاش برای یافتن جواب، به یادگیری منجر می‌شود درحالی‌که پاسخ دادن به کودک، فقط به «دانستن» منتهی می‌شود. با تشویق کردن بچه‌ها به کنجکاوی، در آن‌ها انگیزه یادگیری ایجاد می‌کنید.

یک «کنج یادگیری» بسازید| یک گوشه از خانه را به محیط مناسبی برای مطالعه کودکان اختصاص دهید. این کنج یادگیری که آن را ترجیحا خود بچه‌ها آماده و تزیین می‌کنند، باید فضایی هیجان‌انگیز و خلاقانه باشد؛ از نحوه چیدمان وسایل گرفته تا انتخاب اسباب‌بازی‌ها و دیگر وسایلی که برای سفر یادگیری خود نیاز دارند. ساختن یک فضای سرگرم‌کننده و راحت برای مطالعه، انگیزه لازم را فراهم می‌کند تا در فضای مخصوص بنشینند و به اهداف جدید فکر کنند.

به تلاش فرزندتان پاداش بدهید| در مسیر یادگیری فرزندتان، روی پیشرفت فردی او تمرکز کنید، نه عملکردش در مقایسه با دیگران. از او بابت اخلاق کاری و میزان تلاشش تعریف و توجهش را به پیشرفت‌هایی که داشته، جلب کنید. این کار کودک را تشویق می‌کند تا به بهترین نحو ممکن عمل و اهداف یادگیری تازه را جست‌وجو کند، به‌جای آن‌که نگران نتیجه و نمره و مدت زمانی باشد که صرف انجام تکلیفی کرده‌است.

به فرزندتان گوش کنید| از کودک‌تان بپرسید که برای آسان‌تر شدن فرایند یادگیری‌اش به چه چیزی نیاز دارد. تصور نکنید که همیشه می‌دانید چه چیزی برای او بهتر است. اگر بچه‌ها احساس کنند که نظر و عقیده‌شان مهم نیست، علاقه‌شان را به کاری که می‌خواهند انجام بدهند، ازدست می‌دهند. پس فرزندتان را به بیان کردن افکار و عقایدش ترغیب کنید و آن‌ها را بدون‌قضاوت بشنوید.

یک قدم به عقب بردارید| به فرزندتان فضا و فرصت بدهید تا مسائلش را خودش حل کند، چه این مسائل تکالیف مدرسه‌ای باشند، چه اتفاقاتی در زندگی روزمره. به آن‌ها اجازه بدهید با کسب تجربه، در سفر یادگیری خود، اعتمادبه‌نفسی را که لازمه موفقیت در زندگی آینده‌شان است، به‌دست بیاورند. گاهی‌اوقات یک گام به عقب برداشتن شما، باعث می‌شود که فرزندتان دو گام به جلو بردارد.
نکته

تلاش برای کسب استقلال در سفر یادگیری، شامل شکست‌های متعدد است و احتمالا تماشای فرزندتان در موقعیت شکست برای شما آسان نیست اما فراموش نکنید که والدین نمی‌توانند برای همیشه از فرزندان‌شان محافظت کنند. این فرایند مستقل شدن و شکست خوردن همان چیزی است که فرزند شما را پخته می‌کند. زمان خیلی زود می‌گذرد. همان‌طور که فرزندتان بزرگ می‌شود، شما هم پابه‌سن می‌گذارید. زمان تجربه کردن و فرصت کسب استقلال او را با این تصور که می‌دانید چه چیزی برای او بهتر است، هدر ندهید.

نویسنده : الهه توانا | روزنامه‌نگار منبع: aia.com

شهربازی کودک

چند پیشنهاد برای اینکه فرزند مستقل داشته باشیم

  • لینک کوتاه
  • https://savalankhabar.ir/243376

اشتراک این خبر :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *