بعد از طلاق بدنبال عشقم رفتم و با عشق دوران نوجوانیام ازدواج کردم اما …
سوال:
خانمی هستم ۴۳ ساله. در ۱۵ سالگی پدرم بهزور من را پای سفره عقد نشاند با پسری که هیچ علاقهای به او نداشتم. بعد از ۲۳ سال با دو تا بچه طلاق گرفتم چون آدم دو قطبی و بددهنی بود. بعدش با مردی از فامیل دور ازدواج کردم که از زمان نوجوانی یکدیگر را خیلی دوست داشتیم. یک سال اول زندگیمان خوب و مهربان بود اما الان با دخترم کنار نمیآید. رفتارش با خودم هم خیلی عوض شده و سر کوچک ترین چیزی داد و بیداد راه میاندازد. پسرم که ۵ ساله به خاطر رفتار شوهرم خانه من نمیآید و پیش پدرش است. چه کنم؟
پاسخ:
خواهر گرامی، بهنظر میرسد شرایطی که در آن قرار گرفته اید شرایط سخت و پر فشاری است. از یک طرف خودتان دچار مشکلاتی با همسرتان شدهاید و از طرفی فرزندانتان در ارتباط با ایشان مشکلاتی را تجربه میکنند طوری که پسرتان ترجیح داده شما را ترک و با پدرش زندگی کند. در ازدواجهای دوم که ما به همراه فرزندان خود وارد رابطه جدیدی میشویم، نیازمند داشتن مهارتها و قوانینی هستیم که افراد جدید بتوانند با هم کنار بیایند و احساس امنیت کنند. البته ما اطلاعات کمی درباره ازدواج شما داریم اما در ادامه چند توصیه به شما داریم.
به بهبود روابط خود و همسرتان بپردازید
هر چقدر زوج روابط بهتری با هم داشته باشند فرزندان از آرامش و امنیت بیشتری برخوردار هستند و در پذیرش و سازگاری با فرزندان شما تأثیر بیشتری دارد. نقاط ضعف رابطه خود را پیدا کنید و آنها را هر روز بهبود ببخشید. برای جلوگیری از تنش در روابط بین فرزندان و همسرتان، قوانین و قراردادهایی با همفکری هم تدوین و مکتوب کنید تا در زمینههایی که دچار تنش میشوند این مشکلات به حداقل برسد. مثلا در زمینههای مالی، رفتوآمد، تحصیل و … قوانینی ایجاد کنید تا فرزندان هم دچار سردرگمی نشوند. اگرچه هر دو زوج بهتر است قوانین را با هم ایجاد کنند اما نظارت بر اجرای قوانین بهتر است توسط والد اصلی فرزندان(یعنی شما) انجام شود. این کار از آسیب به روابط همسر و فرزندانتان جلوگیری میکند. در واقع هم فرزند احساس رها شدگی توسط مادر نخواهد داشت و چون همسرتان پدر اصلی نیست کمتر باعث موضعگیری و مقاومت فرزندان میشود.
مشکل پسرتان چیست؟
باتوجه به سن فرزندان خود و آگاهی از نیازها و ویژگیهای این دوره، در برقراری روابط صمیمانه با آنها بکوشید. نگرانی شما از بابت زندگی پسرتان با پدرش چیست؟ معمولا فرزند ترجیح می دهد با والد اصلی که تنهاست زندگی کند احتمالا احساس امنیت و رضایت کمی در زندگی با شما(بهخاطر ناپدری) تجربه کرده است که ترجیح میدهد با پدر خودش زندگی کند. مخاطب محترم، به نظر میرسد برای مدیریت ازدواج دوم به مهارتهای بیشتری از زندگی اول نیاز هست که با مشاوره حضوری، میتوانید مشکلات کمتری را تجربه کنید.
نویسنده : زهره حسینی | مشاور و دانشآموخته دانشگاه علامهطباطبایی