جایگاه ویژه اردبیل در تولید صنایع دستی

w w w . s‌‌‌‌‌‌ ‌a‌‌‌‌‌ v a l a n k h a b a r . i r

صنایع دستی

مدیرکل میراث‌فرهنگی و گردشگری گفت: استان اردبیل جزو مناطق حائز اهمیت در خصوص تولید صنایع‌دستی در کشور است و از لحاظ کثرت؛ تنوع و کیفیت محصولات جایگاه ویژه ای به خود اختصاص داده است.

جلیل جباری با بیان اینکه هفته اردبیل فرصتی برای معرفی صنایع دستی دوران صفوی است؛ گفت: شهرستان های نمین و عنبران جزو مناطق ملی در زمینه تولید زیراندازهای سنتی همچون گلیم؛ ورنی و فرش هستند و حدود ۵ هزار نفر بافنده و عمدتا” از بین زنها در این شهرها در تولید این محصولات فعال هستند و تولیدات آنها در کلیه مجموعه ها و فروشگاه های تحت حمایت سازمان میراث فرهنگی به نمایش گذاشته شد.

جباری با اشاره به اینکه؛ شهرستان اصلاندوز نیز بعنوان شهر ملی ورنی شناخته شده است، افزود: هنرمندان این محصولات بصورت ساکن در شهرستان اصلاندوز؛ روستاها و یا به شکل عشایر کوچ نشین فعالیت دارند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی و گردشگری در خصوص نمایشگاه های دائمی فروش محصولات صنایع‌دستی استان عنوان کرد: هدف از ایجاد نمایشگاه ها؛ فروش محصولات صنایع‌دستی به عموم و گردشگران است تا پشتوانه ای در چرخه اقتصادی خانوار روستایی و عشایری باشد.

وی افزود: با همت اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان، در دو مجموعه‌ فاخر شیخ صفی‌الدین اردبیلی و شیخ حیدر مشگین‌شهر؛ بالغ بر ۸۰ محل؛ جهت عرضه و فروش محصولات صنایع‌دستی، تحت‌ عنوان فروشگاه‌های دائمی این محصولات پیش بینی شده و برای نخستین بار در اختیار هنرمندان و تولید کنندگان این عرصه قرار دارد.

جباری  با اشاره به مراکز عرضه و تولید محصولات صنایع‌دستی در شهرستان های استان گفت: در شهر عنبران بالغ بر ۵۰ نفر تولید کننده گلیم؛ تحت‌ حمایت صنایع‌دستی قرار دارد و این ایده با عنوان اولین “خانه خلاق” صنایع‌دستی عشایر در شهرستان گرمی نیز آغاز به کار کرده و مرکزی برای عرضه؛ تولید، آموزش و معرفی صنایع‌دستی این شهرستان خواهد بود.

 

شماره خبر : 272102 - یکشنبه 2 آگوست 2026 ساعت 09:47:01
1400 copyright.